Kürtçe öğretmen adayları açlık grevine başlıyor

Mardin (Rûdaw)- Mardin Artuklu Üniversitesi’nden mezun olan Kürtçe öğretmenliği adayları taleplerinin yerine getirilmesi için açlık grevine başlıyor.

 

Rûdaw’a konuşan Kürtçe öğretmenliği mezunu Yunus Aslan, Türkiye’de Kürtçe’ye resmi statü, anadilde eğitim ve Kürtçe öğretmenlerinin atanması taleplerinin yerine getirilmesi için yarın Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü önünde açlık grevine başlayacaklarını söyledi.

 

Yunus Aslan, hükümet tarafından verilen sözlerin yerine getirilmediğini ve sayıları bini aşan Kürtçe öğretmenlerinin ihtiyaç olduğu halde atanmadığını ifade etti.

 

Yarın saat 14.00’te yapacakları basın açıklamasıyla 20 kişinin açlık grevine başlayacağını söyleyen Yunus Aslan, bu sayının daha sonra artacağını kaydetti.

 

Talepleri yerine getirilinceye kadar eylemlerinin süreceğini ifade eden Yunus Aslan ayrıca, 27 Ağustos’ta Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi mezunu Kürtçe öğretmenlerinin de konuyla ilgili bir basın açıklaması yapıp, kendilerine katılacağını aktardı.

 

 

Bilindiği üzere, Türkiye’de Kürtçe’nin seçmeli ders olarak okutulması kararından sonra Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Kürtçe öğretmeni yetiştirmek için eğitime başlamıştı.

 

Seçmeli Kürtçe derslerine, “dersin öğretmeni yok” gerekçesiyle farklı branşlardan öğretmenler giriyor.