Amedi Kaymakamı: PKK’nin yakınlaştığı köyler hedef oluyor

24-06-2021
Rûdaw
Etiketler Duhok Amedi PKK İsmail Mustafa TSK Bombardıman
A+ A-

Duhok (Rûdaw) – Amedi Kaymakamı İsmail Mustafa, çatışmaların yaşandığı bölgede PKK’lilerin yakın mesafede durdukları yerleşim yerlerinin bombardımanların hedefi olduğunu söyledi.

Rûdaw muhabiri Nasır Eli, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları dünden beri Amedi ilçesi Dereluk kasabasına bağlı Mijê ile Spindarê köyleri arasındaki bölgeyi az sekiz defa bombaladığını bildirdi.

Bugün Dêreş ve Mijê köyleri arasında Şimal Spindarê adlı köylüye ait çiftliğe isabet eden roketler nedeniyle çok sayıda küçük baş hayvan telef oldu.

Rûdaw’a konuşan Mijê köyü sakinlerinden Sefer Mijî, “Bu sabah saat 05:30’da uçaklar köyü ve çevresini bombalamaya başladı. Ardından 3 defa daha bombardıman gerçekleşti” dedi.

Sefer Mijî, PKK’lilerin de köye 1 km mesafede olduğunu, bombardıman nedeniyle halkın büyük korku ve panik yaşadığını da aktardı.

Savaş uçakları Kani Masi kasabasına bağlı Bîşîle, Dergela Musa Beg köyleri ile Metina dağı bölgesini, Qumrî Vadisi ile Hiror ve Kêste köyleri arasındaki Serê Hemê mıntıkalarını da bombaladı.

“PKK’lilerin varlığı gerekçe oluyor”

Rûdaw’a konuşan Amedi Kaymakamı İsmail Mustafa, “Mijê ile Spindarê arasındaki bölge Türk ordusuna bağlı savaş uçaklarında bombalandı. PKK’lilerin varlığı bu bombardımanlara gerekçe oluyor” dedi.

Bombardımanlar nedeniyle can kaybı yaşanmadığını ancak vatandaşlar arasında büyük bir panik ve korku yaşandığını dile getiren Mustafa, “Mijê köyünde 30, Spindarê de ise 40 aile yaşıyor. Bu insanlar bu nedenle bugün işlerine gidemedi. Bağ ve bostanlarına gidemedi” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli