Pencewini: KDP-İ başka bir mekan bulsun

24-05-2015
Rûdaw
Etiketler Pencevini PKK KDP-İ
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – PKK’ye yakınlığıyla bilinen siyasetçi Mihemed Emin Pencewini, PKK ile KDP-İ arasındaki gerginliğin bir an önce sonlandırılması gerektiğini söyleyerek, “KDP-İ, karargah için o bölge yerine başka bir mekan seçmeli” dedi.

 

Rûdaw’a konuşan Pencewini, 20-25 yıldır PKK’nin o bölgede olduğunu ve şimdiye kadar hiç bir Kürt gücüne sorun çıkartmadığını belirtti.

 

Mihemed Emin Pencewini, “Kürdistan dağlarla dolu. KDP-İ, İran’da silahlı bir devrim başlatmayı amaçlıyorsa, kendine başka bir mekan bulmalı” şeklinde konuştu.

 

Kürdistan Bölgesi’nin hassas bir dönemden geçtiğini ve PKK’nin Türkiye’de tarihi bir dönem yaşadığını ifade eden Pencewini, şöyle devam etti.

 

“PKK 7 Haziran seçimiyle Türkiye’de parlamentoya girmeyi hedefliyor. Bu yüzden KDP-İ genel olarak ve özellikle Mustafa Hicri kanadı bu meseleyi gözönünde bulundurarak PKK’ye baskı oluşturmamalı.”

 

Pencewini, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Kürdistan Parlamenterler Birliği ve bazı Kürt şahsiyetleri ile bölgede savaş çıkmaması için devreye girip, arabuluculuk yapacaklarını söyledi.

 

PKK gerillaları bu sabah Doğu Kürdistan sınırında bulunan Keleşin bölgesinde, 2 Kürdistan Demokrat Partisi- İran (KDP-İ) peşmergesini şehit etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli