Kerkük İl Meclisi yine toplanamadı

24-04-2019
Rûdaw
Etiketler Kerkük Kerkük İl Meclisi Kürtler Araplar Türkmenler
A+ A-
Kerkük (Rûdaw) - Kerkük İl Meclisi'nin bugün toplanarak 64 milyon dolarlık bütçeyi onaylanması bekleniyordu. Ancak 41 üyeli mecliste gerekli sayı sağlanamayınca toplantı üçüncü kez ertelendi.
 
Bugün yapılması beklenen 41 üyeli Kerkük İl Meclisi’nin sadece 12 üyesi toplantıya katılınca gerekli sayı sağlanmadı.
 
Kürtlerin oluşturduğu Kardeşlik Listesi toplantının gerçekleşmemesine Arap ve Türkmen üyeleri sebep gösterdi. Kardeşlik Listesi, "Kerkük'ün bunca sorunu varken, iki hafta önce planlanan toplantıya gelmiyorlar" diyerek tepki gösterdi. 
 
Rûdaw'a konuşan Kerkük Meclis Üyesi Ahmed Askeri, "Birleşmiş Milletler (BM) Irak Temsilciliği (UNAMI) yetkilileri dün Kerkük'e geldi. İl Meclisi ile programlanmış toplantıları olmasına rağmen gelmediler. Bu da Kerkük'ü olumsuz etkiliyor. Yönetim de 'Bu durumda İl Meclisi işlevsizdir, fesh edilmelidir' diyerek, bütçeyi keyiflerine göre harcıyor" ifadelerini kullandı.
 
Daha önce planlanan Kerkük İl Meclisi toplantısı, belirtilen saatinde Türkmen ve Arap üyeler, BM ile ayrı bir toplantı gerçekleştirdi.
 
Kerkük İl Meclisi Üyesi Burhan Mahar, "BM yetkilileri Arap bileşenlerin talebi üzerine Kerkük'e geldi. Kürt ve Türkmen kardeşlerimizden toplantıyı bir buçuk saat ertelemelerini istedik. Biz gelinceye kadar toplantı bitmişti. Bu olayı büyütmemelerini ve büyük bir sorun haline getirmemelerini diliyoruz" diye konuştu.
 
Kerkük İl Meclisi bütçe toplantısı üçüncü defa ertelendi. Kerküklüler ise taraflar arasında yaşanan sorunlardan dolayı hizmet alamadıklarından şikayetçi.


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli