Askeri üs yapılmak istenen Topzava’da protesto

24-03-2023
Etiketler Kerkük Topzava Köyü Araplaştırma
A+ A-

Kerkük (Rûdaw) – Kerkük’ün Topzava köyündeki Kürt ve Türkmen çiftçiler, belediyenin tarım arazileri üzerine askeri üs ve konut inşa etme kararına karşı Kerkük'ün orta ve güneyi arasındaki ana yolu trafiğe kapattı.

Belediyenin kararını protesto etmek için toplanan çiftçiler, “Baasçı” bu karardan vazgeçilmesi için sloganlar attı.

Kerkük Belediyesi kararına göre, köydeki tarım arazisinin büyük bölümüne askeri üs ve konutlar yapılacak. Tek geçim kaynağı olan tarım olan Topzavalılar, bu kararın uygulanması durumunda işsiz kalacak.

Göstericiler, kararın iptal edilmesini sağlamak ve böylece “Araplaştırmanın” önüne geçmek için protesto gösterisi düzenlediklerini ifade etti.

Rûdaw’a konuşan bir gösterici, “Topraklarımız tehlike altında, topraklarımız hakkında alınan bu kararı iptal ettirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Göstericiler, tarım arazilerine askeri üs ve konut yapılması kararını, “Kürtler ve Türkmenleri şehirden çıkarma kararı” olarak değerlendiriyor.

Arazilerinin tapulu olduğunu söyleyen Topzavalılar, “Osmanlı döneminden kalma tapularımız var ve bu topraklar Kürtler ile Türkmenlere ait” diye belirtiyor.

Rûdaw muhabirinin “Çiftçilerin arazilerine el konulması karşılığında herhangi bir tazminat alıp almayacakları” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Kürt çifti, “Herhangi bir tazminat almadık ve hiçbir şey istemiyoruz. Bu topraklar, atalarımızdan bize kalan topraklar. Resmi tapumuz var, topraklarımızın bizde kalmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani

Başkan Neçirvan Barzani’den Hicri yeni yılı mesajı

Hicri yılbaşı dolayısıyla mesaj yayımlayan Başkan Neçirvan Barzani, “Bu kutsal yıldönümünü Kürdistan ve Irak'taki tüm dini ve etnik topluluklar arasında karşılıklı kabulu, daha fazla dayanışmayı ve hoşgörü kültürünü teşvik etmek için bir fırsat haline getirelim” dedi.