Diyarbakır Valisi: Görüntüler bilgiyle örtüşmüyor

Haber Merkezi - Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'daki Newroz kutlamalarında polis tarafından öldürülen Kemal Kurkut'un ölümüne ilişkin, “Gelen görüntüler bilgiyle örtüşmüyordu" dedi.

 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, yaptığı açıklamada, Kemal Kurkut'un öldürülmesi sonrası valilik tarafından verilen bilgilerde Kurkut'un "canlı bomba olma ihtimali" üzerine öldürüldüğü açıklamasını hatırlatarak, "Ancak sonra gelen görüntüler, bilgiyle uyumsuzdu, örtüşmüyordu" ifadesini kullandı.

 

Aksoy, emniyet yetkililerinin hâlâ "canlı bomba ihtimali" üzerine öldürüldüğü bilgisinde ısrar ettiğini söyledi.

 

Vali Aksoy, "Bunun üzerine farklı bir durum olduğunu görüp İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş istedim. Başsavcılık yeniden incelemeye başladı”  diye konuştu.

 

Şahsın üstünün çıplak olması ve “kasaptan bıçak alarak aniden kontrol noktasına koşmasının önceden yaşanmış bir tartışma nedeniyle olup olmadığı”sorusuna ise Aksoy, "Emniyet'ten arkadaşlarımız önceden bir olay yaşanmadığını, şahsın erken saatlerde gelip, böyle bir tehditte bulunduğunu iddia ediyorlar" yanıtını verdi.

 

Tişörtü veya gömleği üzerinde Kürdistan yazdığı için bir tartışma yaşandığı şeklinde iddialar olduğu sorusuna ise Vali Aksoy, "Bu konuya soruşturma sonrası açıklık getirilir" dedi.

 

Aksoy, ayrıntılı bilginin soruşturma sonrası verileceğini, gerekirse açığa alma gibi uygulamaların yapılacağını belirtti. (Ajanslar)