Başkent Erbil’de 'Arap atları güzellik yarışması' düzenlendi

23-12-2023
Rûdaw
Etiketler Erbil Erbil Uluslararası Binicilik Kulübü Arap atları
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkent Erbil’de "Arap atları güzellik yarışması" düzenlendi. Altıncısı düzenlenen Kürdistan’ın en güzel "Arap atları" yarışmasına 70 at birincilik için yarıştı.

Erbil Uluslararası Binicilik Kulübü’nün 6 yıldır her sene düzenlediği "Arap atları güzellik yarışması"na Hollanda, Polonya ve Mısır’dan getirilen 70 atın katılımıyla başladı.

Rûdaw’a konuşan Newzad Qadır, 11 yıldır hem at biniciliği yaptığını aynı zamanda asil ‘Arap atları’ üzerinde çalıştığını belirterek, “At yetiştiriciliği çok güzel bir hobi ve ben atlarımı çok iyi yetiştiriyorum, onlara kaliteli yem veriyorum ve devamlı fotoğraflarını çekiyorum atlarımın güzel görünmesini istiyorum” dedi.

Erbil Uluslararası Binicilik Kulübü, iyi altyapısı ve sağlıklı at yetiştiriciliği nedeniyle Irak'ta Dünya Binicilik Federasyonu tarafından denetlenen tek akredite binicilik kulübü olarak kabul ediliyor.

Rûdaw’a konuşan Erbil Uluslararası Binicilik Kulübü Basın ve Halkla ilişkiler sorumlusu Saman Nanakali, “Iraklı ve Kürt at sahiplerinin güçlü katılımı, kulübümüzün Körfez kulüplerinden eksik kalır yanı olmadığını gösteriyor. Bu yarışmalarda tüm uluslararası gereklilikleri takip ediyoruz” diye konuştu.

En güzel Arap atı yarışmasının gözlemcileri, atın hareketiyle baş, boyun, kuyruk ve bacakların güzelliğine göre puanlama yapıyor. Puanlama 100’ün üzerinden yapılıyor.

Yarışmanın kazananı yarın yapılacak son turla belli olacak.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli