Karayılan'dan 'PKK üzerine düşen rolü oynayacak' açıklaması

2 dakika önce
Etiketler PKK Murat Karayılan Devlet Bahçeli Çözüm süreci
A+ A-

Haber Merkezi – PKK’nin kurucularından Murat Karayılan, yaptığı açıklamada “Öcalan’ın muhatap olarak görüldüğünü” belirterek “Sanki yeni bir süreç varmış gibi kendi kendilerine tartışıyorlar ama bize, yani Kürt tarafına şimdiye kadar yansıyan herhangi bir şey yoktur. Hareket olarak demokratik çözüm sürecine karşı değiliz. Bu kadar tecrübeden sonra sıradan özel savaş taktikleri kapsamındaki algı oluşturma politikalarına da prim verecek değiliz” dedi.  

PKK Yürütme Komitesi Üyesi ve “Halk Savunma Merkezi (HSM)” Karargah Komutanı Murat Karayılan, Türkiye’de son dönemde yürütülen çözüm süreci tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, PKK lideri Abdullah Öcalan için, "Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" demişti.

Bu sözlerin ardından Bahçeli'nin sözlerine destek veren Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhur İttifakı’nın açtığı tarihi fırsat penceresi kişisel hesaplara kurban edilmemeli” demişti.

Bahçeli’nin Öcalan’ın TBMM’de konuşması yönündeki çağrısına dair konuşan Karayılan, “Türkiye’nin Kürt sorununun çözümünde geçmişte Öcalan’ı ve PKK’yi muhatap olarak kabul ettiğini, yasal demokratik siyasete rol biçtiğini” belirtti.

"Koşullar değişmiştir, eskinin tekrarı olamaz"

Yeni Özgür Politika gazetesine verdiği demeçte Karayılan, “çözüm sürecine” karşı olmadıklarını belirterek “AKP-MHP iktidarının son dönemde gündemleştirdiği tartışmalar vardır. Sanki yeni bir süreç varmış gibi kendi kendilerine tartışıyorlar ama bize, yani Kürt tarafına şimdiye kadar yansıyan herhangi bir şey yoktur. Hareket olarak demokratik çözüm sürecine karşı değiliz. Bu kadar tecrübeden sonra sıradan özel savaş taktikleri kapsamındaki algı oluşturma politikalarına da prim verecek değiliz. Elbette koşullar değişmiştir, eskinin tekrarı olamaz. Bu doğrudur. Eskiden ciddiyet ve samimiyet yoktu” dedi.

Öcalan’ın serbest kalması yönünde şartları olduğunu belirten Karayılan, “Eğer Türkiye’nin çıkarını düşünen, gerçek yurtseverliğin ağır bastığı bir durum gelişiyorsa ve bu temelde bazı yeni adımları atacaklarsa Kürt tarafı buna yok demez ama asla yaş tahtaya da basmaz. Herkesin bunu bilmesi gerekiyor. Apo’nun özgürlüğünü eksen almayan çözüm arayışları bizim için yok hükmündedir. Eskinin tekrarı değil, eğer yeni yöntemlerle sürece yaklaşılacaksa bu halkadan yaklaşılmalıdır. Mandela yasası çerçevesinde Apo’ya yaklaşılarak diyalogların geliştirilmesi, beraberinde sorunun köklü çözümünü de getirebilir” ifadelerini kullandı.

"PKK, üstüne düşen rolü oynayacak" 

Bahçeli’nin çağrısına dair konuşan Karayılan, “Devlet Bahçeli’nin çağrısı da her ne kadar kendi anlayışına göre ve bizim asla kabul etmeyeceğimiz, akıl dışı bir içerikte olsa da özünde Apo’yu muhatap olarak görmesinden dolayı yapılmış bir çağrıdır. Bu gerçek ortadadır. Bu gerçeği atlayıp, başka bir versiyon üzerinde durmakla herhangi bir çözüm durumu gelişemez. Hakikat budur, bu hakikate göre yaklaşım olursa elbette ki Kürt tarafında da karşılık bulur. Böyle değil de sıkışmışlıktan kurtulmanın arayışları çerçevesinde çeşitli taktikleri geliştirme yaklaşımları da sonuç almayacaktır. Bu gibi taktik manevralara karşı Kürt tarafının karnı toktur. Sonuç olarak şunu belirtmek isterim ki; PKK, özel savaş taktiklerine asla prim vermeyecektir. Tarihin bu önemli döneminde yüksek bir kararlılıkla Apo çizgisinde her zamankinden daha fazla üstüne düşen rolü oynayacak ve görevini layıkıyla yerine getirecektir. Dayandığı tecrübe birikimi, ideolojik, politik ve askeri performansı ile daha güçlü direnecek ve savaşarak kazanmayı başaracaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli