Ezidi kadın ve çocuk 5 yıl sonra özgürlüğüne kavuştu

23-10-2019
Rûdaw
Etiketler Şengal Ezidi Kürt IŞİD
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - IŞİD tarafından alıkonulan Kürt Ezidi kadın ve çocuk 5 yıl sonra özgürlüğüne kavuştu.

IŞİD’in 2014 yılnda Şengal’e saldırarak alıkoyduğu 27 yaşındaki Ezidi kadın Ayşe Hüseyin ve 12 yaşındaki Rêbaz İsmail, Şengal’deki yakınlarına kavuştu.

Ayşe Hüseyin 2 ay önce kaldığı İdlib’in Mısırê köyünde Şengal’de akrabası olan Rêbaz İsmail ile karşılaştı. Ayşe Hüseyin’in kaldığı ailenin daha sonra Rêbaz İsmail’i alması üzerine Şengal’deki Ezidi komşuların kaderi Suriye’nin İdlib kentinde birleşiyor.

Daha önce üç kez kaçma girişiminde bulunan Ayşe her seferinde yakalanıyor. Ayşe, IŞİD’in kendilerine Şengal’in kontrolünün halen IŞİD’in elinde olduğunu ve dönmeleri durumunda öldürüleceklerini söylediklerini belirtti.

Ayşe, “Tıl Efer’deydik, daha sonra bizi Suriye’ye götürdüler. Anne babam ve üç kızkardeşim halen IŞİD’in elinde. Nerde olduklarını bilmiyorum” dedi.

IŞİD’le iletişime geçen Ayşe ile Rêbaz’ın aileleri, Ayşe için 3 bin dolar ve Rêbaz için de 20 bin dolar ödeyerek onları özgürlüklerine kavuşturdu.

Rêbaz, Zaho’da yaşayan anne ve babasına kavuştu ancak Ayşe’nin bütün ailesi IŞİD’in elinde olduğu için yakınları ile birlikte kalacak.

IŞİD’in elinde kaldığı sürede Kürtçeyi unutan Rêbaz, “IŞİD bizi tutarak dövdü. Bugün yakınlarımla beraberim ve çok mutluyum” diye konuştu.

Rêbaz, IŞİD’in elinde bir çok Ezidi çocuğun olduğunu ve onların da kurtarılması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli