Urfa’da yol verme tartışmasında öldürülen gencin katil zanlısı yakalandı

23-06-2020
Rûdaw
Etiketler Sidar Uygurlar Yılmaz Geyik Katil zanlısı yakalandı Urfa Siverek
A+ A-

Haber Merkezi - Urfa’nın Siverek ilçesinde aracını solladığı gerekçesiyle Sidar Uygurlar’ı (23) öldüren katil zanlısı Yılmaz Geyik (50) yakalandı.

Urfa Valisi Abdullah Erin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ölen Sidar Uygurlar'ın (23) hayatının baharını yaşayan bir genç olduğunu belirtti.

Abdullah Erin, “Sidar Uygurlar’ın katil zanlısı Yılmaz Geyik emniyet teşkilatımızın uzun takip ve titiz çalışması sonucu bugün sabaha doğru Siverek’te yakalanarak gözaltına alınmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür eder, merhumun ailesine bir kez daha başsağlığı dilerim” dedi.

Siverek'in Kale Mahallesi Seyfioğlu Caddesi'nde 13 Mart'ta, iki grup arasında yol verme nedeniyle çıkan tartışmada silahla vurulan Sidar Uygurlar, hayatını kaybetmişti. Yılmaz Geyik, aracını solladığı gerekçesiyle Sidar Uygurlar’ı öldürmüştü.

Sidar Uygurlar’ın ailesi katilin yakalanması için sosyal medyadan kampanya başlatmıştı.

Konuya ilişkin daha önce Rûdaw’a konuşan Sidar Uygurlar’ın ablası Derya Uygurlar, katilin peşinde oldukları için tehdit edildiklerini söylemişti.

Sosyal medya üzerinden kendileri ve arkadaşlarının Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet için çağrıda bulunduklarını vurgulayan Deyra Uygurlar, “Biz ve Sidar’ın arkadaşları sosyal medyadan tehtid mesajları almaya başladık. ‘Geyik soyadını yazmayın yoksa katil gelip size de öldürür, dua edin polis bulsun yoksa Yılmaz sizi de öldürecek’ gibi caydırma amaçlı tehdit ve hakaretler aldık ama biz mücadele etmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli