İhraç edilen Kürt parlamenter: Birini seçin!

23-04-2016
Rûdaw
Etiketler Adil Nuri İhraç Parlamento Kürt
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Parlamentosu Kürt üyesi Adil Nuri, Parlamento Başkanlığı İkinci Yardımcılığı için 65 Kürt parlementerin anlaşıp birini seçmesi gerektiğini söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Adil Nuri, Irak Parlamento Başkanlığı İkinci Yardımcılığı konusunda Kürt parlementerlerin anlaşması gerektiğini söyledi.

 

Adil Nuri, “Bu görev için 65 Kürt parlamenterin toplanıp birini seçmesi gerekiyor. Bunun için de Bağdat’ta Kürtler’e düşen bakanlık sayısının belli olması gerekiyor” dedi.

 

Nuri, “Önceki parlamento başkanına taraflar razı olmuştu. Tüm Kürt grupları da oturumlara katılmıştı. Hoşlarına gitsin ya da gitmesin, artık Parlamento Başkanlığı Komisyonu kalmadı. Tarih oldu” diye konuştu.

 

Adil Nuri, 16 Nisan’da Irak Parlamentosu’nda Cumhurbaşkanı, Başbakan ile Parlamento Başkanı’nın değiştirilmesi için eylemde bulunan parlamenterler arasında yer almıştı. Bunun üzerine üyesi olduğu Kürdistan İslami Birlik Partisi’nden (Yekgırtu) ihraç edilmişti.

 

Değişim Hareketi (Goran) da aynı gerekçeyle Tavga Ahmed isimli parlamenterini ihraç etmişti.

 

14 Nisan günü 328 sandalyeli Irak Parlamentosu’nda 174 üyenin katıldığı oturumda, 171 kişinin “evet” oyuyla Parlamento Başkanı Selim Cuburi ve yardımcıları Aram Şeyh Muhammed ile Humam Hemudi görevden alınmıştı.

  

Parlamento Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, oturumun anayasal olmadığı ifade edilmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli