Rojavalı temsilci: Savaş henüz bitmedi!

23-03-2019
Rûdaw
Etiketler Rojava IŞİD DSG
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Rojava Kantonları Kürdistan Bölgesi Temsilcisi Fethullah Hüseyni, "IŞİD'i Bağoz'da yenebildik ancak IŞİD ideolojisi Suriye genelinde henüz son bulmadı" dedi.

 

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) bugün, IŞİD'in elindeki son toprak parçası Bağoz'u tamamen kurtardığını ilan etti.

 

Rûdaw haber bültenine konuk olan Fethullah Hüseyni,  "Irak ve Suriye'de terörü yok etmede öncülük yaptıkları için öncelikle Kürt halkını kutluyorum. Bizden önce Kürdistan peşmerge güçleri de bu zorlu süreçten geçerek IŞİD'i yenebildi" dedi.

 

Rojava ve Suriye'deki IŞİD'le mücadele sürecini değerlendiren Hüseyni, " IŞİD'i Bağoz'da yenebildik. Ancak Suriye genelinde IŞİD ideolojisi henüz son bulmadı. Birinci aşamayı başarıyla geçtik. Şimdi ikinci aşama başlatılı. Suriye'de terör hala var. İdlib'te var, Efrin'de var, Cerablus'ta var, Bab'ta var. Bunlar IŞİD ile aynı düşüncelere sahiptir" ifadelerini kullandı.

 

Rojava Kantonları Temsilcisi, Suriye'de terörün tamamen bitirilmesi ve siyasi çözüm için bir çözüm planının oluşturulması gerektiğini vurguladı.

 

Hüseyni konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

 

"Kanaatime göre tüm Suriye'de terörün kalıcı olarak bitirilmesi için DSG ve ABD liderliğindeki uluslararası koalisyon güçlerinin uyum içinde çalışmaya devam etmesi gerekiyor. Bağoz'da IŞİD kalmadı ancak bazı yerlerde gizli hücreler ve yapılanmaları var. Üç yıldır Suriye'de bulunan IŞİD kendisi için altyapı, sığınak ve yol haritası hazırladı. Bu yüzden IŞİD tehlikesinin devam ettiğini hissetmeliyiz. Bu bir aşamanın sonudur ancak IŞİD ile savaşın sonu değildir."

 

"Bağoz'da IŞİD hilafetinin son bulması ardından Uluslararası Koalisyon Güçleri'yle çalışmalar devam edecek mi?" şeklindeki soruyu yanıtlayan Hüseyni şöyle dedi:

 

"Mutlaka devam edecektir. İki seneden fazla süredir uluslararasi koalisyon güçleri, Demokratik Suriye Güçleri'yle birlikte çalışıyor. Lojistik ve ağır silahlarla Rojava'ya yani Kuzey ve Doğu Suriye'ye girdiler. Amerikalı yetkililer siyasi çözüm olmadan Suriye'den çıkmama konusunda kararlı. Suriye'de Rusya, İran ve Türkiye'nin kontrolü altında olan topraklar var. Amerikalı ve uluslararası taraflar siyasi bir çözümden bahsedeceklerse öncelikle yerel olmayan Türkiye ve İran'ın işgal ettikleri topraklardan çıkması gerekiyor."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli