Tesadüfle biten 30 yıllık ayrılık

23-03-2017
Rûdaw
Erbil
Erbil
Etiketler Kürdistan Eylül Devrimi Ayrılık. Hasret
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Güney Kürdistanlı Mustafa, 30 yıl ayrı kaldığı kızına tesadüfen kavuştu.

 

Rûdaw'a konuşan Mustafa Şeyhe Mustafa, 1973'te Erbil'in Haci Omeran bölgesinde Mele Mustafa Barzani'nin aşçılığını yaptığını anlattı.

 

Eylül Devrimi'nin tamamlanmasıyla İran'a sığınan Mustafa, burada Fars asıllı bir kadınla evlendi. Bu evlilikten iki kızı olan Mustafa, eşinden ayrıldıktan sonra Mustafa Güney Kürdistan'a geri dönmüş.

 

Siyasi nedenlerden dolayı İran'da farklı bir isim kullanan Mustafa, 30 yıl boyunca kızlarıyla hiçbir şekilde görüşememiş.

 

Mustafa'nın kızı Saide, babasına kavuşmak için çok çaba sarf ettiğini ancak farklı isim kullandığından dolayı kendisine ulaşamadığını söyledi.

 

Babasını bulmak için Erbil'deki arayışları sona eren Saide, yaşanan bir olayda ayakları yandığı için bir süre daha burada bulunmak zorunda kalmış.

 

Bir arkadaşında kalan Saide, Erbil'de tesadüfen babasının eski bir arkadaşıyla tanışmış. Umudunu yitirdiği an ise söz konusu kişi aracılığıyla babasına kavuştu.

 

“Babamın hayatta olmadığı düşünüyorduk” diyen Saide, “Adresini bilmiyorduk ama o bizim adresimizi biliyordu. İsteseydi bize ulaşabilirdi. Bu kadar uzun süre hiç haber alamadığımız babamın başına kötü bir şey geldi diye endişe ediyorduk” diye konuştu.

 

Mustafa, telefonla görüştüğü İran'da yaşayan diğer kızına da kavuşmak için gün sayıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli