Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu: Federal Mahkemenin kararı adaletsizce

23-02-2022
Etiketler Kürdistan Bölgesi Irak Yüksek Federal Mahkemesi Petrol ve Doğalgaz Yasası
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, Irak Yüksek Federal Mahkemesi’nin Kürdistan Bölgesi petrol ve gaz yasası hakkındaki kararının “anayasaya aykırı ve adaletsizce” olduğu vurgulandı.

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu, Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Başbakan Yadımcısı Kubad Talabani de hazır bulundu.

Toplantının ardından yapılan açıklamaya göre, Irak Yüksek Federal Mahkemesi’nin Kürdistan Bölgesi petrol ve gaz yasası hakkındaki 15 Şubat 2022 tarihli kararının tüm yönleri ile ele alındığı toplantıda, söz konusu kararın “anayasaya aykırı ve adaletsizce” olduğu belirtildi.

Kürdistan Bölgesi hükumetinin, 2005’te Irak’ta halkın çoğunluğunun oyuyla kabul edilen anayasada Kürdistan Bölgesi’ne verilen hak ve yetkileri savunmaya devam edeceği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kürdistan Bölgesi Hükumeti aynı zamanda, bu sorunun nasıl çözüleceği konusunda bir anlaşmaya varmak için federal hükümetle birlikte ortak çalışma konusundaki tavrını yineliyor."

Açıklamada, Başbakan Mesrur Barzani’nin Katar ziyareti ve Münih Güvenlik Konferansı’ndaki temasları hakkında Bakanlar Kurulunu bilgilendirdiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Başbakan Barzani’nin toplantı dile getirdiği, "Tüm görüşmelerimizde Kürdistan Bölgesi'nin ilgili tüm konulardaki tavrını net bir şekilde aktardık. Kürdistan Bölgesi'nin bölgede güvenlik ve istikrar açısından önemli bir faktör olduğunu vurguladık" şeklindeki sözlerine yer verildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli