Kosret Resul, Başkan Barzani’ye mektup yazdı

Süleymaniye (Rûdaw) - Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Sözcüsü Latif Şeyh Ömer, Başkan Mesud Barzani’nin KYB Genel Sekreter Birinci Yardımcısı Kosret Resul’e bir mektup gönderdiğini belirterek, “Sayın Resul’de söz konusu dostane mektuba karşılık, dostane bir mektup kaleme aldı” dedi.

 

KYB Politbürosu, Kosret Resul başkanlığında bugün Süleymaniye’de toplandı.

 

KYB Sözcüsü Latif Şeyh Ömer, toplantının ardından yaptığı basın açıklamasında, “Bugün saat 17.00’da Sayın Kosret Resul’ün başkanlığında partimiz politbürosu nezdinden toplandı. Toplantıda bölgemizin mevcut durumu ele alındı” dedi.

 

“Sayın Mesud Barzani tarafından, dostane bir mektup Sayın Kosret Resul’e gönderildi” diyen, Latif Şeyh Ömer, sözlerine şunları ekledi:

 

“Politbüromuz söz konusu mektubu saygı ve takdirle karşıladı. Sayın Kosret Resul’de dostane bir şekilde herkesin çıkarına yönelik Sayın Barzani’ye bir mektup kaleme aldı. Görülen o ki yakın zamanda KDP ve KYB partileri politbüro nezdinde toplanmasını bekliyoruz.”

 

Partisinin KDP ile anlaşmasına yönelik yaklaşımına ise Ömer, şunları söyledi:

 

“Partimiz tavrını toplantıda da yeniledi. Anlaşmaya yönelik 3 paketlik siyasi projemiz bulunuyor. Tüm taraflar önerinin ayrıntılarına dair bilgi sahibiler. KDP’li kardeşlerimizle politbüro nezdinde yaptığımız toplantılarda duruşumuzdan haberdarlar. Başkanlık düzeyinde alınan kararları ise KDP’yi bilgilendireceğiz.”