İran’ın füze saldırısında yaralanan Peşmerge yaşamını yitirdi

22-11-2022
Etiketler HDK-İ İran Peşmerge
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Peşmerge Güçleri Merkezi, İran’ın 14 Kasım’da Koye’deki HDK-İ merkezlerine yönelik hava saldırılarında yaralanan bir üyelerinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Böylece 14 Kasım’daki saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 3’e çıkmış oldu.

İran Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ) bünyesindeki Kürdistan Peşmerge Güçleri Merkezi, hayatını kaybeden üyelerinin Muhammed Reza Badıbrun olduğunu belirtti.

Saldırı sonucunda ağır yaralanan Badıbrun’un dün akşam hayatını kaybettiği açıklandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İran Devrim Muhafızları’nın 14 Kasım’da HDK-İ merkezlerine yönelik saldırısında yaralanan HDK-İ Peşmergesi Muhammed Reza Badıbrun şehit oldu. İlam’ın Melekşahi bölgesinden olan genç Peşmerge Muhammed Reza Badıbrun, halkının ulusal haklarını savunmak için yaklaşık iki yıldır HDK-İ saflarına katılmıştı. Kürt devrimci genci mücadele için HDK-İ saflarını açıkça seçmeden önce Parti’nin gizli örgütünün bir üyesi olarak Kürdistan’ın güney bölgelerinde parti görev ve sorumluluklarını yılmadan yürütmüştür.”

İran Devrim Muhafızları, 14 Kasım’da Koye ve Zirgwêz’deki Rojhılat partilerinin merkezlerine füzelerle saldırmıştı.

Saldırıların ardından Rûdaw’a konuşan Koye’deki Şehit Doktor Xalid Hastanesi Müdürü Şêrwan Celal, “Koye sınırlarındaki bombardıman neticesinde hastanemize 2 şehit ve 8 yaralı ulaştırıldı” demişti.

İran, son olarak 21 Kasım’da Koye, Cejnikan ve Zirgwêz’deki Rojhılatlı göçmenlerin kamplarına İHA ve füzelerle saldırmış ve saldırılar sonucunda bir Peşmerge hayatını kaybetmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli