Başkan Neçirvan Barzani, Avusturya Büyükelçisi ile görüştü

22-09-2021
Etiketler Neçirvan Barzani Kürdistan Bölgesi Avusturya Oskar Wüstinger
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Avusturya'nın Ürdün ve Irak Büyükelçisi Oskar Wüstinger'i kabul etti.

Kürdistan Bölgesi ile Avusturya arasındaki tarihi dostane ilişkilerin ele alındığı kabulde, taraflar, ticaret, istihdam, Kürdistan Bölgesi ve Irak'ta Avusturya’nın yatırımları başta olmak üzere, ortak alanlarda ilişkilerin geliştirilmesi konusunda arzularını dile getirdi.

Kürdistan Bölgesi'ndeki yeniden inşa ve kalkınmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Wüstinger, IŞİD'e karşı elde eddilen zafer nedeniyle Peşmergenin üstlendiği role övgüde bulundu.

Kabulde, Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret eden Avusturyalı iş insanlarından oluşan heyetinin Kürdistan Bölgesi ziyaretinden ve burada gerçekleştirecekleri görüşmeden de bahsedildi.

Avusturya'nın Kürdistan halkına olan dostluğu ve desteğine övgüde bulunan Neçirvan Barzani, özellikle 1970’lı yıllarda Avusturya’nın Kürt göçmenlere kapılarını açan ilk ülkelerden biri olduğunu hatırlattı.

Barzani, Erbil ve Viyana arasında doğrudan uçuşların da Kürdistan Bölgesi’nin dış dünyaya açılması konusunda önemli bir köprü olduğunu kaydetti.

Kabulde, Kürdistan Bölgesi Temsilciliğinin Viyana'daki faaliyetleri, iki ülkede Covid-19 pandemisi ve IŞİD tehdidiyle mücadele konularının yanı sıra, Erbil-Bağdat ilişkileri, komşu ülkelerle Irak-Kürdistan ilişkileri ülkeler ve bölgedeki durum da ele alındı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli