ŞIRNAK- Firdevs Babat işkenceyle öldürülmüştü, katil cinayeti itiraf etti

22-08-2022
Etiketler Şırnak Uludere Firdevs Babat Şenoba
A+ A-

Haber Merkezi – Şırnak’ta dün işkence izlerinin olduğu cenazesi bulunan Firdevs Babat’ın katilinin cinayeti itiraf ettiği bildirildi.

Şırnak'ın Uludere (Qilaban) ilçesine bağlı Şenoba (Sêgirik) beldesinde, 3 gün önce sabah evden "arkadaşıma gidiyorum" diye çıkan Firdevs Babat'ın cansız bedeni dün bulunmuştu.

Aramalar sonucunda 18 yaşındaki Firdevs Babat'ın yarı çıplak şekilde vücudunda darp izleri ile iki taşın arasına sıkışmış cansız bedeni Hezil Çayı’nda bulundu.

Babat’ın bedeninde kesici alet izleriyle birlikte, ateşli silahla vurulduğuna dair izlere rastlandığı ve boynunda da halat izleri ve sırtında kesici aletle A harfinin kazıtıldığı kaydedildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Sadi Babat, Ramazan Babat ve Ahmet Babat isimli şahıslar gözaltına alındı.

İfade işlemlerinin ardından Sadi ve Ramazan Babat serbest bırakılırken, Ahmet Babat ise savcılık sorgusunda suçunu itiraf etti.  

Babat, sevk edildiği Uludere Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi

Olaya dair Şırnak Barosu da açıklama yaptı.

Şahsın cinayeti ikrar ettiği belirtilen açıklamada Şırnak Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin olayın takipçisi olacağı vurgulandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli