Neçirvan Barzani şehit annesi ile görüşüp elini öptü

22-05-2022
Etiketler Neçirvan Barzani Süleymaniye Şehit Şirin Ahmed
A+ A-

Süleymaniye (Rûdaw) – Süleymaniye’deki kolej mezunları törenine katılan Başkan Neçirvan Barzani, burada karşılaştığı üç şehit Peşmerge annesi Şirin Ahmed ile ayak üstü sohbet etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Süleymaniye’nin Kaleçolan beldesinde Askeri Kolej mezunları için düzenlenen törene katıldı.

Barzani’nin Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Eş Başkanı Bafıl Talabani ile tören alanından ayrılırken yaşlı bir anne ile karşılaştığı, ardından kısa bir süre sohbet edip elini öptüğü görüldü. O anlara ait görüntü ve fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı.

Barzani ve Talabani’nin ilgi ile dinlediği kişi, aynı zamanda bu devrede bir oğlu subay olarak mezun olan, üç şehit annesi Şirin Ahmed’di.

Rûdaw’a konuşan Şirin Ahmed, “Bugün Neçirvan Barzani ile görüşmek, yanına gitmek istiyordum. Tesadüfen kendisi ve Bafıl Talabani yanımdan geçti ve beni gördü. Gelip elimi öptü, halimi sordu. Ben de omuzlarından öptüm” dedi.

Şirin Ahmed, Saman, Sirwan ve Soran isimli üç şehit Peşmerge annesi. Kardeşlerden Soran, Cundul İslam adlı grubun saldırısında, Sirwan IŞİD savaşında ve Saman ise 16 Ekim 2017’de Irak ordusu ile Heşdi Şabi’nin saldırı esnasında Kerkük savunmasında şehit düştü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli