Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden binlerce kişiyi ilgilendiren karar

22-05-2019
Maşallah Dekak
Maşallah Dekak
Etiketler Diyarbakır Belediye İş
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Mehmet Akdoğan, kayyum döneminde işten çıkarılan işçi ve personellerin tekrar işe alınması için komisyon kurduklarını belirterek, “İşe alınabileceklerin hepsi geri alınacak” dedi.

 

31 Matr yerel seçimlerinde HDP’nin kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kayyum döneminde çeşitli gerekçelerle işten çıkarılan işçi ve personeller için çalışma başlattı.

 

 

Rûdaw’a konuşan Büyükşehir Belediye Sözcüsü Mehmet Akdoğan, “Belediye yönetimimiz ve komisyonlarımız bu konuda çalışıyor. 5 yıl daha buradayız ve ne yaparsak yapalım işe alınacakların hepsi geri alınacak” ifadelerini kullandı.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz ay da kayyum yönetiminin işten attığı 58 işçiyi işe geri almıştı.

 

 

Belediyedeki işine geri alınan Fırat Düzgün, “Arkadaşlarım ve ben hukuksuz, haksız bir şekilde ihrac edildik. İşten çıkarılmaları arkadaşlarımız için büyük bir ekonomik sıkıntıya neden oluyor. En yakın zamanda bu arkadaşlarımızın da işe dönmelerini istiyiyorum” dedi.

 

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) verilerine göre HDP’den kayyımla alınan belediyelerden 4 binden fazla işçi ve personel işten çıkarıldı.

 

 

TÜM-BEL-SEN Diyarbakır Şubesi Başkanı Beki Öndeş, “İşten çıkarılan bütün arkadaşlarımız geri dönmeli. Çünkü hukuksuzca işten uzaklaştırıldılar. Haklarında tek bir dava veya ceza yok” diye konuştu.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli