Kürt Gazeteciler Günü’ne ilişkin Başbakan Barzani’den mesaj

22-04-2024
Başbakan Mesrur Barzani
Başbakan Mesrur Barzani
Etiketler Mesrur Barzani Kürt Gazeteciler Günü Başbakan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Barzani, Kürt Gazeteciler Günü’ne ilişkin “Kürdistan Bölgesi Hükümeti hukuk çerçevesinde basın ve ifade özgürlüğü için uygun ortamı sağlama konusunda kararlıdır” mesajı verdi.

Bugün ayrıca Kürdistan Gazeteciler Sendikası’nın da kuruluş yıl dönümü. 22 Nisan 1898’de Kürdistan Gazetesi’nin ilk sayısının Kahire’de çıkarılmasının üzerinden 126 yıl geçti.

Başbakan Mesrur Barzani, Kürt Gazeteciler Günü ve Kürdistan Gazeteciler Sendikası’nın kuruluş yıldönümü vesilesiyle bir mesaj verdi.

Erbil’de düzenlenen Uluslararası Gazetecilik Forumu’nda konuşan Başbakan, Kürdistan Bölgesi’nde ifade özgürlüğünün ilerlediğini kaydetti.

Başbakan, “Kürdistan Bölgesi’nde basın tamamen özgürdür. Kürdistan Bölgesi Hükümeti de hukuk çerçevesinde basın ve ifade özgürlüğü için uygun ortamı sağlama konusunda kararlıdır” dedi.

Devamında ise Başbakan şunları kaydetti:

“Kürdistan Bölges Hükümeti gazetecilerin rolüne ve gazetecilik çalışmalarına her zaman saygı duymaktadır.

Kürdistan Bölgesi'nde basın özgürlüğü çok ilerledi.

Kürdistan Bölgesi'nde basın özgürlüğü bölgede eşi benzeri olmayan bir düzeye ulaştı ancak Kürdistan Bölgesi'nin düşmanları bu özgürlüğü kötü bir şekilde kullanmak istiyor.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.