'MİT Efrin’de bir Kürt gencini alıkoydu'

21-12-2022
Rûdaw
Etiketler Ebdo Mihemed Cemil MİT Efrin
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), Rojava’nın Efrin kentinde, Ebdo Mihemed Cemil adlı Kürt gencini alıkoyduğu bildirildi.

Efrin İnsan Hakları Örgütü, Halep'ten Efrin'in Kefirzet köyündeki evine dönen Ebdo Mihemed Cemil’in 15 Aralık’ta MİT tarafından alıkonulduğunu ve akıbetinin bilinmediğini bildirdi.

2018 yılında, Türkiye ve güdümündeki silahlı gruplar tarafından kontrol edildikten sonra, on binlerce kişi Efrin'den göç etti. Göç etmek zorunda kalan halkın çoğu Şehba ve Halep’e yerleşti.

Rojava Hak İhlallerini Belgeleme Merkezi, 2022'nin başından bu yana Türkiye destekli silahlı grupların Efrin ile diğer Rojava bölgelerinde 682 vatandaşı alıkoyduğunu duyurdu.

Alıkonulan kişilerin isimleri de belgelendi. Böylece ortaya çıkan rehine sayısının şu ana kadar bilinen sayıdan çok daha fazla olduğu anlaşıldı. Ancak kaçırılan birçok kişinin yakınları alıkonulan kişilerin isimlerinin yazılmasını istemedi. Yine örgüte göre; diğer rehinelerin isimlerini öğrenilemedi.

Türkiye'nin 20 Ocak 2018'de Efrin’e girmesinden bu yana 8 bin 901 kişi alıkonuldu. Bunlardan yaklaşık 6 bin 400’ü serbest bırakıldı. Ancak diğerlerinin akıbeti belli değil.

Bazı bilgilere göre alıkonulan 179 kişi, silahlı grupların “cezaevleri”nde işkence edilerek öldürüldü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli