Ceylanpınar Belediye Başkanı AK Partili Soylu oldu

21-12-2019
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi- Urfa’nın Ceylanpınar Belediye Başkanı AK Partili meclis üyesi Feyyaz Soylu oldu.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda AK Parti'den Ceylanpınar Belediye Başkanlığına seçilen Abdullah Aksak'ın seçilmeye engel mahkumiyet kararının adli sicil arşiv kaydında mevcut olduğu ve seçilme yeterliliği şartını taşımadığı gerekçesiyle YSK tarafından mazbatası iptal edilmiş, yerine ise yeni başkanın belediye meclis üyeleri arasında yapılacak oylama ile seçilmesine karar verilmişti.

Ceylanpınar Belediye Meclisi’nde yapılan seçimde, AK Partili meclis üyeleri Feyyaz Soylu, Veysi Aba ve HDP'li meclis üyesi Mahmut Dağtekin, belediye başkan adayı oldu.

25 meclis üyesinin oy kullandığı seçimde, 18 oy alan Feyyaz Soylu, Ceylanpınar Belediye Başkanı oldu.

Soylu, seçimin ardından yaptığı konuşmada, ağır bir yükü yüklendiğinin farkında olduğunu ve 87 bin Ceylanpınarlaya en iyi hizmeti sunmaya çalışacağını söyledi.

Feyyaz Soylu, görevi tüm meclis üyeleri ile birlikte yürüteceklerini ifade ederek, ayrım yapmadan herkes için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Rûdaw'ın Hamdaniya yangın haberi, uluslararası bir ödüle aday gösterildi

Rûdaw'ın Hamdaniya yangın haberi, uluslararası bir ödüle aday gösterildi

Rûdaw Medya Grubu'nun Musul’a bağlı Hamdaniye ilçesinde çıkan yangınla ilgili yaptığı haber çalışması, İngiltere'nin başkenti Londra'da uluslararası bir ödüle aday gösterildi. Rûdaw, dünyanın büyük medya kuruluşlarıyla birlikte bu prestijli ödül için yarışacak.