Seyit Rıza ve arkadaşlarını anmak suç sayıldı

21-11-2021
Ali Haydar Gözlü
Etiketler Emek ve Demokrasi Platformu Dersim Seyid Rıza
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Emek ve Demokrasi Platformu tarafından 15 Kasım'da Seyid Rıza ve yol arkadaşlarını anmak için dağıtılan el ilanlarına ilişkin Tunceli Cumhuriyet Savcılığı tarafından "Suç ve Suçluyu Övme" gerekçesiyle soruşturma açıldı. Platform üyeleri Emniyet tarafından ifadeye çağrıldı.

Dersim'de Platform üyesi Orhan Çelebi, "Seyid Rıza ve yol arkadaşlarını anmak için çıkarıp dağıttığımız el ilanlarına ilişkin Tunceli Cumhuriyet Savcılığı "Suç ve suçluyu övme" iddiası ile 12 Kasım günü el ilanlarını dağıtanlar hakkında soruşturma açmış. Emniyet bizleri bunun için ifadeye çağırıyor" dedi.

Anma etkinliği için Dersim Emek ve Demokrasi Platformunun billboardlara astığı afişlerde Seyit Rıza ismi bulunduğu gerekçesiyle afişlerin "suçu ve suçluyu övme" suçu kapsamına girdiği iddiasıyla savcılık kararıyla toplatma kararı verilmişti. 

Billboardlara asılan afişler polisler tarafından sökülmüştü.

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Seyit Rıza ve arkadaşlarının idam edilmesinin 84'üncü yılı nedeniyle Seyit Rıza Meydanı'nda yapılmak istenen anma ve basın açıklamasına izin verilmemişti.

Platformun üyeleri basın açıklamasının engellenmesi üzerine HDP'li vekillerle  açıklama gerçekleştirmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli