Kobani davası: Duruşmaya yarına kadar ara verildi

21-10-2021
Etiketler Kobani davası Sebahat Tuncel Sincan
A+ A-

Haber Merkezi – Demirtaş ve Yüksekdağ’ın da aralarında olduğu 108 kişi hakkında açılan Kobani davasının duruşmasına yarına kadar ara verildiği bildirildi.

6-8 Ekim 2014’te meydana gelen Kobani eylemleri nedeniyle Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında olduğu 108 kişi hakkında açılan Kobani davasının beşinci duruşmasının üçüncü oturumu Sincan Cezaevi Kampüsü’nde yapıldı.

Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmaya HDP milletvekilleri Kemal Peköz, Serpil Kemalbay, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Mehmet Rüştü Tiryaki, Murat Çepni ile çok sayıda avukat ve izleyici katıldı.

 Sincan Cezaevi’nde tutulan siyasetçiler duruşma salonunda hazır bulunurken, farklı cezaevlerinde tutulan siyasetçiler ise SEGBİS aracılığıyla bağlandı.

Duruşmada eski HDP Sözcüsü Günay Kubilay savunma yaparken önceki dönem HDP ve DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, mahkeme başkanına “Savunmamı hazırlayamıyorum, bunun koşullarını ben mi hazırlayacağım? Gerekli koşulları hazırlamak sizin göreviniz değil mi” diye sordu.

Tuncel’in sorusuna ise mahkeme başkanı, “Gerekli işlemleri yaptık. Bulunduğunuz cezaevinde böyle bir şey varsa bunun sorumlusu ben değilim” diye yanıt verdi.

Tuncel ayrıca mahkemede yaptığı konuşmanın devamında koşullara dikkat çekerek, “Burada neden ayrı nezarethanelerde kalıyoruz. Siz benden savunma istiyorsunuz, ben de size diyorum ki bu koşullar sağlanmadıkça savunma yapmayacağım. Böyle bir tartışmayı sizinle yapmak zorunda mıyım? Ben neden rehineyim bunu anlatmak istiyorum. Bunun koşullarını yaratmak zorundasınız. Biz tecrit koşullarında tutuluyoruz. Ben ve Sibel arkadaşım dışında siyasi yok ve tecrit koşullarındayız” dedi.

Duruşmaya yarına kadar ara verildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli