CHP’li Gürsel Tekin: Kürt sorununda müzakereden korkmayacağız

21-09-2021
Maşallah Dekak
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Kürt sorunu CHP Gürsel Tekin
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, son günlerde başlayan “Kürt sorununun çözümünde muhatap kim?” tartışması hakkında HDP’yi kastederek “Bu sadece iki parti arasında olabilecek bir çalışma değil” dedi.

Tekin, CHP’nin öteden beri Kürt sorununun çözümünde adres olarak parlamentoyu gösterdiğini, bunun yeni bir politika olmadığını kaydetti.

Parlamentodaki bütün partilerle bu konunun ele alınması gerektiğini ifade eden Tekin, “Parlamentoda bu meselenin konuşulması lazım, müzakere edilmesi lazım. Konuşmaktan ve müzakereden korkmayacağız, konuşarak çözeceğiz” dedi.

Gürsel Tekin, Rûdaw Diyarbakır muhabiri Maşallah Dekak’ın sorularını cevapladı.

Gürsel Tekin, “Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir sözü vardı. “Biz seçimden sonra Kürt sorununu Mecliste çözeceğiz ama HDP ile meşru bir parti bile çözeceğiz” dedi. Fakat HDP den de reaksiyon geldi. Eski Eş Genel Başkan Sezai Temelli muhatap İmralı’dır dedi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak çözüm süreci dahil olmak üzere Sayın Genel başkanımız bu meselenin çözülebilmesi için Sayın Erdoğan'ın ayağına gitti unutmayın. Sayın Erdoğan'a bugün kullanmış olduğu cümlelerin aynısını o gün de kullanmıştı. ‘Gelin bu meseleyi millet iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çözelim’ dedi ama ne yazık ki o gün bizi çok ağır eleştirenler bugün hangi noktada… Eleştirenlerin bugün hangi noktaya geldiklerini görüyorsunuz.  Dün de bu düşüncedeyiz bugün de aynı düşüncedeyiz.”

CHP’li Tekin “seçimden önce Sayın Demirtaş'la görüşecek misiniz?” sorusunu da şöyle yanıtladı:

“Bu çalışma sadece iki parti arasında olabilecek bir çalışma değil. Sonuç itibariyle parlamentoda 600 milletvekili var buna iktidar partisi dahil olmak üzere birçok birçok parti ile bu meselenin çözülebileceğini düşünüyoruz. Yani genel başkanımız bunu söylerken sadece HDP’yi tarif etmiş değil. Aynı zamanda buna AK Parti de dahil, MHP de dahildir,  İYİ Parti de dahildir.  Parlamentoda bu meselenin konuşulması lazım, müzakere edilmesi lazım. Konuşmaktan ve müzakereden korkmayacağız, konuşarak çözeceğiz.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli