Muş ve Urfa'da 15 günlük eylem yasağı

21-09-2019
Rûdaw
Etiketler Muş Urfa Eylem yasağı
A+ A-

Haber Merkezi – Muş ve Urfa valiliklerinin kararıyla 15 gün süreyle tüm açık alanlarda yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, çadır kurma, stant açma, bildiri dağıtma, afiş asma, yazılama benzeri etkinlikler yasaklandı.

Rojava’ya yönelik olası operasyonun hazırlıkları sürerken, Türkiye Sağlık Bakanlığı aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 11 kentten çok sayıdaki hekimi Urfa ve Mardin’de görevlendirdi.

Sağlık Bakanlığı, TSK'nin Rojava’ya yapacağı sınır dışı harekât için Urfa ve Mardin'e diğer illerden hekim görevlendirdi. Urfa'da da izinler ikinci bir emre kadar iptal edildi.

Bu gelişmelerin ardından Urfa Valiliği, 20 Eylül’den itibaren 15 gün süreyle kent merkezi ve ilçelerde Valilik ile Kaymakamlıkların uygun göreceği etkinlikler dışındaki bütün gösteri ve etkinlikleri yasaklama kararı aldı.

Valilik tarafından alınan yasaklama kararında şu ifadeler yer aldı:

"Valilik ile Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. maddesine istinaden, yapılması muhtemel her türlü toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, çadır kurma, stant açma, bildiri dağıtma, afiş asma, yazılama, kuşlama ve benzeri türdeki tüm açık alanlardaki etkinlikler, 20 Eylül 2019 saat: 00.00'dan 04 Ekim 2019 saat: 23.59'a kadar 15 gün süreyle il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere Urfa coğrafi sınırları içerisinde yasaklanmıştır."

Muş Valiliği'nden eylem yasağı açıklaması

Muş Valiliği, 15 gün süreyle toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi:

"Milli güvenlik, kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin ve genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının önlenmesi, terör örgütlerinin planlarının bertaraf edilmesi amacıyla Valilik makamının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri, bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar hariç olmak üzere ilimiz mülki sınırları içinde tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık veya kapalı yer toplantısı ile protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, anma töreni, afiş, pankart, poster asma, el ilanı, bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma ve taşıma, konferans gibi tüm etkinlikler 20 Eylül günü saat 00.01 ile 4 Ekim saat 23.59'a kadar 15 gün süreyle yasaklanmıştır."

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Rûdaw'ın Hamdaniya yangın haberi, uluslararası bir ödüle aday gösterildi

Rûdaw'ın Hamdaniya yangın haberi, uluslararası bir ödüle aday gösterildi

Rûdaw Medya Grubu'nun Musul’a bağlı Hamdaniye ilçesinde çıkan yangınla ilgili yaptığı haber çalışması, İngiltere'nin başkenti Londra'da uluslararası bir ödüle aday gösterildi. Rûdaw, dünyanın büyük medya kuruluşlarıyla birlikte bu prestijli ödül için yarışacak.