Pentagon: Kürdistan Bölgesi ve Peşmergeyi desteklemeye devam edeceğiz

21-06-2023
Etiketler Dana Stroul ABD Pentagon Mesrur Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Mesrur Barzani ile görüşen ABD Savunma Bakan Yardımcısı Dana Stroul, Savunma Bakanı Austin’in selamlarını ileterek, ülkelerinin Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge güçlerine erdiği destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Başbakan Mesrur Barzani bugün başkent Erbil’de ABD Savunma Bakanı Orta Doğu İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Dana Stroul ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Irak ve Suriye'deki Koalisyon Kuvvetleri Genel Komutanı General Matthew McFarlane’in de hazır bulunduğu görüşmede Stroul, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in selamlarını ileterek, ülkelerinin Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge güçlerine verdiği desteği yineledi.

Görüşmenin ana konusu, Peşmerge Bakanlığı'nın reformlarına ilişkin gelişmeler ve Peşmerge Bakanlığı ile ABD Savunma Bakanlığı arasında imzalanan mutabakat zaptının uygulanmasına yönelik adımlar ve prosedürler oldu.

Dana Stroul bu bağlamda, başta IŞİD olmak üzere terör tehdidine karşı ABD ve Uluslararası Koalisyonun Peşmerge güçlerine desteğini sürdüreceğini belirtti.

Başbakan Barzani ise, Kürdistan Bölgesi'ne verdiği destekten ötürü ABD’ye teşekkür ederek, Kürdistan Bölgesi'nin ABD ile kapsamlı ilişkiler geliştirme arzusunda olduğunu vurguladı.

Görüşmede, Kerkük ve diğer Kürdistani bölgelerde Kürt ve Türkmen çiftçilerin arazilerinin işgaline son verilmesi konusu da değerlendirildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli