İran Milli Takımının 'yenilgisini kutladığı' iddia edilen çocuklar gözaltına alındı

Erbil (Rûdaw) - Asya Kupası'nda ev sahibi Katar’a yenilen İran’ın kaybetmesini kutladıkları iddiasıyla Rojhılat’ın Ciwanro kentinde  3’ü çocuk 4 kişi güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

Katar’da düzenlenen Asya Kupası yarı final maçında Katar'a 3-2 yenilen İran Milli Futbol Takımı kupaya veda etmişti.

Hengaw İnsan Hakları Örgütü’nün bildirdiğine göre, Rojhılat'ın Ciwanro kentinde 8  Şubat’ta İran milli takımının yenilmesini kutladığı iddia edilen 3’ü 18 yaşından küçük 4 kişi güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

Hengaw, güvenlik güçlerinin Diyako Behruci (17), Yusif Temen (17), Mahmudi Temen 16 ve Hamza Bezirger (21) isimli 4 Kürt gencini gözaltına alındığını duyurdu.

Hengaw daha önce de  Jina Emini’nin ölümünden sonra protestoların yoğun şekilde yaşandığı Rojhılat’ın   Diwandere, Sine ve Ciwanro kentlerinde sokağa çıkan vatandaşların İran Milli Takımının yenilgisini kutladığını kaydetmişti.

Güvenlik güçlerinin kutlama yaptıkları gerekçesiyle söz konusu kentlerde çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.  Gözaltına alınan ve kimlikleri henüz netleşmeyen onlarca kişiden çocuk yaştakilerin Kirmanşan’daki ıslahevine nakledildiği bilgisi paylaşıldı.