Diaspora Kürtleri, konfederasyon çatısı altında toplanıyor

20-09-2021
Etiketler DIAKURD Diaspora Diaspora Kürtleri Konfederasyonu
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Almanya, Danimarka, Finlandiya ve Norveç’teki Kürt federasyonları temcilcileri,  Diaspora Kürtleri Konfederasyonu’nun (DIAKURD) kurulmasına dönük konferansın Ocak 2022’de yapılacağını duyurdu.

Almanya, Danimarka, Finlandiya ve Norveç’te bulunan Kürt federasyonları Diaspora Kürtleri Konfederasyonu’nun (DIAKURD) kurulması için yeni bir adım attı.

Federasyonlar, konfederasyonun kurulmasına yönelik kongrenin 22 Ocak 2022’de düzenlenmesini kararlaştırdı.

Almanya, Danimarka, Finlandiya ve Norveç’te bulunan federasyonların temsilcileri 18-19 Eylül’de Almanya’nın Giessen kentinde bir toplantı gerçekleştirdi.

4 ülke federasyonun temsil edildiği toplantıda, DIAKURD’un kurulmasına yönelik çalışmalara odaklanılırken konfederasyonun kurulmasına dönük hazırlıklar ele alındı.

İki gün süren toplantıda, Dr. Osman Aytar ve Vildan Tanrıkulu diaspora ve diasporada yaşayan Kürtlerle ilgili bilgilendirme amaçlı birer sunum gerçekleştirdi.

Eski Sovyet ülkelerinde bulunan federasyonların temsilcileri ise toplantıda gözlemci sıfatıyla yer aldı.

Toplantıda ayrıca bütün taraflara DIAKURD’un kurulmasına yönelik yapılacak konferansa katılım çağrısı yapıldı.

Ocak’ta gerçekleştirilecek konferansa federasyon temsilcileri, uzmanlar, parti ve örgüt temsilcileri ile diasporada Kürtlere destek veren kesimlerin katılması bekleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli