Mesrur ​​Barzani: İran halkına sabır ve başsağlığı diliyoruz

20-05-2024
Rûdaw
Etiketler Mesrur ​​Barzani İbrahim Reisi İran Hükümeti
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Mesrur Barzani, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili İran hükümeti ve halkına başsağlığı diledi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyet dün yaşanan helikopter kazasında hayatını kaybetti.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani de taziye mesajı yayımlayarak, “İran yönetimi ve halkına İran Cumhurbaşkanı Ayetullah İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile beraberindeki heyetin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle en derin taziyelerimizi sunuyoruz” dedi.

Başbakan Mesrur Barzani mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cenab-ı Allah'tan ailelerine ve İran halkına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Bu zor zamanda İran İslam Cumhuriyeti halkına başsağlığı ve dayanışma dileklerimizi iletiyoruz.”

İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin dün geçirdiği kazada kurtulan olmadığını duyurdu.

Devlet televizyonu, helikopter kazasında Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın yanı sıra Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Al-i Haşim'in de aralarında yer aldığı 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Helikopterin enkazına 15 saatlik çalışma sonrasında ulaşıldı.

Reisi'nin helikopterinde bulunan Devrim Muhafızları Ordusu mensubu 2 üst düzey askeri yetkili ile 3 mürettebatın da kazada yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Helikopterin enkazı, Akıncı İHA tarafından bulunmuştu

Cumhurbaşkanı Reisi dün helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı.

İran devlet televizyonu, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de helikopterde bulunduğunu duyurmuştu.

Arama kurtarma ekipleri, olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdüğünü bildirmiş, İran, Türkiye'den havadan arama çalışması yapmak için insansız hava aracı (İHA) talep etmişti.

Türkiye'nin, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve bazı yetkililerin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin arama faaliyetlerinde görevlendirdiği Akıncı İHA, helikopterin enkazı olabileceği düşünülen ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran makamlarıyla paylaşmıştı.

İran devlet televizyonu, Akıncı İHA’nın tespitlerinin ardından bulunan İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan’ı taşıyan helikopterin enkaz noktasında yaşam belirtisi olmadığını duyurmuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli