ABD'den Kürdistan Bölgesi'ne: Yıl sonuna kadar seçimler yapılmalı

20-05-2023
Etiketler Başbakan Mesrur Barzani Kubad Talabani Alina Romanowski ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) –Başbakan Mesrur Barzani ve Yardımcısı Kubad Talabani ile görüşen ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Alina Romanowski, bu yılın sonunda seçimlere gidilmesi çağrısında bulundu.

ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Alina Romanowski, Twitter hesabından  yaptığı açıklamada Başbakan Mesrur Barzani ve Yardımcısı Kubad Talabani ile bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.

Romanowski, Başbakan ve yardımcısını "başarılı diyalogları" ve Kürdistan Bölgesi'nin "Bakanlar Kurulunda sağlanan ilerleme" nedeniyle tebrik ettiğini kaydetti.

ABD’li diplomat görüşmede, Barzani ve Talabani’den Peşmerge Bakanlığındaki reform, insan haklarına bağlılık ve yıl sonundan önce seçimlerin yapılması gibi öncelikli hedeflerde aralarında sağladıkları koordinasyonu “güçlendirmeleri”  yönünde teşvik ettiğini belirtti.

ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Alina Romanowski'nin görüşmeye ilişkin Twitter hesabından Arapça ve İngilizce yaptığı açıklama şu şekilde:

“Başbakan Mesrur Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ile görüştüm. Başarılı diyalog ve Bakanlar Kurulu çerçevesinde kaydedilen ilerlemeyi övdüm, tebrik ettim. Her ikisini de Peşmerge Bakanlığında reform, insan haklarına bağlılık ve seçimlerin 2023 sona ermeden gerçekleştirilmesi gibi ortak öncelikler konusunda koordinasyonlarını güçlendirmeye teşvik ettim.”

Bir süredir hükümet çalışmalarından çekilen Kubad Talabani ve Başbakan Mesrur Barzani 8 Mayıs’ta Erbil’de ikili bir görüşme gerçekleştirdi.  Ardından Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) bakanları ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani 14 Mayıs hükümet çalışmalarına geri döndü.

Başbakan Yardımcısı Kubad talabani 22 Ekim 2022 tarihinden, KYB timi ise 22 Aralık 2022 tarihinden beri Bakanlar Kurulu toplantılarına katılmıyordu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli