Efrinliler: Yağma sürüyor

20-03-2018
Rûdaw
Efrin
Efrin
Etiketler Efrin ÖSO TSK Operasyon
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Özgür Suriye Ordsu’na (ÖSO) bağlı silahlı grupların Efrin’de halka ait mal ve mülkleri talan etmeye devam ettikleri belirtiliyor.

 

TSK ve ÖSO’ya bağlı güçler 20 Ocak’ta Rojava’nın Efrin kentine yönelik “Zeytin Dalı” adıyla operasyon başlatmış 18 Mart itibarıyla kent merkezinde denetimin sağlandığı duyurulmuştu.

 

Efrin’den gelen görüntülerde ÖSO mensuplarının kentteki ev ve dükkanları yağmaladığı, araçlara el koyduğu görülüyor.

 

Efrin kent merkezinden Rûdaw’a konuşan yerel bir kaynak, “ÖSO mensupları buldukları her şeyi alıp götürüyor. Traktör, otomobil, motosiklet, hatta büyük ve küçük baş hayvanları, yatak, yorgan ne varsa el koyuyorlar. Dükkanların kapılarını kırıp soyuyorlar” dedi.

 

Rûdaw’a konuşan kaynak, kadınların üzerlerinde taşıdıkları takıların da alındığını iddia etti.

 

Rûdaw’a konuşan ÖSO komutanı Kolonel Nasır Nuri, yağma iddialarını reddetmeyerek, “Bu olaylar kargaşa döneminde oldu” dedi.

 

Nasır Nuri ayrıca, “Efrin’de örgütsüz gruplar olabilir. Bu tür dönemlerde böyle olaylar da oluyor. Efrin’de yönetim oturduğunda bunlar da yaşanmayacak. Zamana ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

 

ÖSO bileşenlerinden Üçüncü Kolordu da, “Yağmaya karışanlara yönelik yaptırımları sürdüreceğiz” şeklinde açıklama yapmıştı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli