D.BAKIR - Olmayan mahallelere 24 muhtar adayı

20-02-2019
Rûdaw
Etiketler Sur yıkılmış mahalleler muhtar adayı Diyarbakır
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yıkılmış 6 mahallede 24 muhtar adayı yarışıyor.

 

Sur'un yıkılmış 6 mahallesinde 31 Mart Yerel Seçimleri için 24 kişi muhtar adayı oldu.

 

Rûdaw'a konuşan 10 yıllık muhtar Koçero Yılmaz, “6 mahallede yasak var. 3 yıldır sokağımızdan, mahallemizden çıktık. Halen telefonum herkeste var. Onların işlerini telefonla hallediyorum. Onlara telefon ediyorum, onlar da bana telefon ediyor. Sürekli iletişim halindeyiz” dedi.

 

31 Mart seçimlerinde tekrar muhtar adayı olan Topdemir, kendisini “evsiz mahallenin muhtarı” olarak tanımlıyor.

 

2015'de çıkan çatışmalar sonucunda 6 mahalledeki 3 bin aile evlerini terkederek Diyarbakır'ın farklı mahallelerinde yaşamaya başladı.

 

Sur İnisiyatifi Yönetimi'nin verdiği bilgilere göre, göçzelerin resmi kayıtları halen eski mahallelerinde görünüyor. Söz konusu seçmenler 31 Mart seçimlerde farklı seçim merkezlerinde, kendi mahalleleri için oy kullanacaklar.

 

Sur İnisiyatifi Sözcüsü Adil Aydın, 3 bin ailenin Sur'un farklı mahallelerinde oy kullanacağını söyledi.

 

Mahalleleri yıkılan Surlu seçmenler, Ziya Gökalp, İskenderpaşa, Dört Ayaklı Minare ve Süleyman Nazif mahallelerindeki seçim merkezlerinde oylarını kullanacak.

 

Muhammet Demir adlı göçzede, “Ne mahalle var, ne ev var. Hiç bir şey yok. Tüm evler yıkılmış, hepimiz sokaklarda kaldık. Muhtar için oy kullansak ne olur!” dedi.

 

Murat Direkli ise, “Mahalle çobansız koyun gibi. Ne mahalle var ne de muhtar” ifadelerini kullandı.

 

Sur sakinleri, muhtarlık seçimlerini anlamsız görüyor.

 

Çaresiz durumda olduklarını söyleyen Murat Demir de “Muhtarlar aday oldular ancak mahalle yok. Vallahi ne yapacağımızı bilemiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Sur'un Hasırlı, Savaş, Dabanoğlu, Cevat Yılmaz, Fatih Paşa ve Cevat Paşa mahallelerinde çıkan çatışmalar sonucu evler yıkılmıştı. Yıkılan mahallelere girişler yasaklanmış durumda.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli