Dr. Ayşegül Ateş Tarla: Antep’teki hastane yangını araştırılıyor

19-12-2020
Rûdaw
Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Uzm. Dr. Ayşegül Ateş Tarla
Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Uzm. Dr. Ayşegül Ateş Tarla
Etiketler Uzm. Dr. Ayşegül Ateş Tarla Antep Hastane Yangın
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Uzm. Dr. Ayşegül Ateş Tarla, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybedenlerin sayısının 9’a yükseldiğini, konuya ilişkin incelemenin sürdüğünü söyledi.

Antep'te SANKO Üniversitesi Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nin yeni tip koronavirüsü (Covid-19) yoğun bakım ünitesinde oksijen tüpü patladı. Patlamayla birlikte çıkan yangında, 9 hasta hayatını kaybetti.

Rûdaw bültenine katılan Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanlığına Uzm. Dr. Ayşegül Ateş Tarla, “Yoğun bakımda yüksek akımla oksijen vermemizi sağlayan bir mekanizma var. Mekanizmanın bağlı olduğu makinadan yangın çıkması ile yoğun bakımda yangın çıkıyor” dedi.

Hastane personelinin olaya müdahale ettiğini ancak yangının büyüdüğünü ifade eden Tarla, “Yangın sonucu 8 vefat vardı, bir kişinin daha vefat ettiğini öğrendik. Ayrıca 11 kişinin de yaralı olduğu söylendi. Yaralılar Covid-19 yoğun bakımında kanlar onlar da çeşitli hastanelere sevkedildiler. Ayrıca 4 sağlık çalışanı ve 3 hemşire dumana maruz kaldılar. Onlar da yoğun bakımda bir süre takip edildiler. Şu anda durumları iyi ve herhangi bir hayati tehlikeleri yok” bilgisini paylaştı.

Yangınla ilgili bir ihmalin olup olmadığının araştırmalardan sonra ortaya çıkacağını belirten Dr. Ayşegül Ateş Tarla, olaya ilişkin Makina Mühendisleri Odası ile de görüştüklerini ve gelişmeleri takip ettiklerini söyledi.

Dr. Ayşegül Ateş Tarla, “Pandemi ile birlikte çok yoğun bakım açıyoruz mecbur kaldığımız için çünkü ihtiyaç var. Hastanelere talep yüksek. Özellikle Antep’te 15 gün öncesine kadar da bütün yoğun bakımlarımız doluydu ve ciddi bir yatak sıkıntımız vardı. Ancak mevcut kısıtlamalarla birlikte yüzde 30 düşüş sağlandı. Yüksek oranda başcuru olduğunda yüksek akımlı oksijen cihazlarının kullanılması ihtiyacı doğuyor. Çünkü insanları iyileştirmemiz gerekiyor ve bu beraberinde ciddi bir iş güvenliğini de gündeme getiriyor. Belki de bununla ilgili çalışmalar da yapılmak ve daha dikkatli olmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli