Vali Ferset Sofi Erbil’de toprağa verildi

19-11-2020
Rûdaw
Etiketler Ferset Sofi Erbil Koronavirüs Covid-19 Neçirvan Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Koronavirüs nedeniyle hayata veda eden Erbil Valisi Ferset Sofi’nin cenazesi düzenlenen törenle Erbil’deki Şeyh Ahmed Mezarlığı’nda toprağa verildi.

19 Ekim 2020’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan Ferset Sofi, sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine tedavi için Ankara’ya gönderilmişti.

Dün sabah saatlerinde hayatını kaybeden Sofi’nin cenazesi bugün sabah 07:00’da Ankara’dan Erbil’e getirildi.

Sofi için Erbil Uluslararası Havalimanı’nda bir tören düzenlendi. Törende Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Kürdistan Parlamentosu Başkanı Rewaz Fayeq, hükümet yetkilileri, yabancı ülkele temsilcileri ve parti yöneticileri hazır bulundu.

Barzani: Anısı sonsuza kadar yaşayacaktır

Törende bir konuşma yapan Başkan Neçirvan Barzani, Ferset Sofi'nin kısa hayatına büyük başarılar sığdırdığını söyledi.

Barzani, “Dr. Ferset bize çok erken veda etti ve genç yaşta vefat etti, ancak bize hayat dolu, başarılı ideal bir figür görüntüsü bıraktı. O, becerikliliğin, dürüstlüğün, vatanseverliğin ve bağlılığın somutlaşmış haliydi” dedi.

Başkan Mesut Barzani’nin Sofi için "Bir oğlumu kaybettim" dediğini hatırlatan Barzani, “Kürdistan'ın tanınmış şahsiyetleri, toplulukları, Erbil’deki yabancı ülkelerin temsilcileri ve diplomatlar, Dr. Ferset’i saygı ve gururla anmışlardır. Kürdistan'da pek çok kişi onu Erbil semalarında parlayan bir yıldız olarak tanımladı. Halkına ve vatanına değer veren insanların sevgisini ve rızasını kazanan herkes, Yüce Allah tarafından da sevilir ve O'nlara rahmetini ve nimetlerini verir” ifadelerini kullandı.

Neçirvan Barzani, Ferset Fofi’nin Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi partilerle iyi ilişkileri, aralarındaki gerilimi azaltma çabaları ve insanlarla iletişim kurma becerisi nedeniyle Kürdistan Bölgesi'nin başkentinde valilik görevini üstlenmek için açık bir aday haline gerirdiğini söyledi.

Sofi’nin 16 Ekim 2019 tarihinde Valiliğe atandığını anımsatan Barzani, “Göreve başladığı ilk gün aktif olarak çalışmaya başladı. Birçok projeyi aktif bir şekilde yönetti ve hem şehir merkezine, mahallelere hem de tüm ilçe, kasaba ve köylere eşit önem verdi. O kaynak eksikliğinin Erbil ve Kürdistan'a daha iyi hizmet etmesini engellediğini söylerdi” dedi.

Başkent’te toprağa verildi

Törenin ardından Ferset Sofi’nin cenazesi Erbil’deki Şeyh Ahmet Mezarlığında torağa verildi.

Sofi’nin son yolculuğuna ailesi, akrabaları ve çok sayıda seveni katıldı.

Ferset Sofi kimdir

Erbil’in 41’inci Valisi Ferset Sofi, 1978’de Erbil’in Çomak ilçesinde doğdu.  Uluslararası Hukuk konusunda doktora yapan Sofi, Erbil Politeknik Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Sofi, Kürdistan Parlamentosu 4’üncü dönem milletvekiliydi.

Kürdistan Bölgesi Anayasa Hazırlık Komisyonu ve Parlamento İç Tüzük Komisyonunda yer alan Sofi, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nda hukuk danışmanlığı görevi yürüttü.

Kürdistan Bölgesi Yüksek Reform Komisyonu’nda da görev üstlenen Sofi, Eylül 2019’de Erbil Valiliği görevine getirilmişti.

Sofi, görevde kaldığı müddetçe Covid-19 salgınına karşı mücadele kapsamında başkent Erbil ve ilçelerinde önemli projelere imza attı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli