Kerkük’te 5 IŞİD’li öldürüldü

19-07-2023
Etiketler Kerkük IŞİD Operasyon Irak
A+ A-

Haber Merkezi - Irak ordusu, Kerkük’te düzenlenen operasyon sonucunda, IŞİD üyesi 5 kişinin öldürüldüğünü ve aynı şehirde iki “teröristin” de yakalandığını bildirdi.

Irak Güvenlik Medya Ağı’ndan yapılan açıklamada, “Kerkük’ün Molla Abdullah nahiyesi ile Riyad nahiyesini birbirine bağlayan yol üzerindeki askeri yerleşkelerden birini hedef alan ve bir grup güvenlik gücümüzün şehit olup, yaralandığı terör eylemini gerçekleştiren grubun tespit edilmesinden ardından, Terörle Mücadele Teşkilatı’na bağlı özel birimleri tarafından Kerkük’deki Kitka köyü yakınlarından bulunan bir sığınağa operasyon düzenlendi” denildi.

Söz konusu operasyonda 5 IŞİD mensubunun öldürüldüğü bilgisi de verildi.

Öte yandan, Kerkük vilayetinde İçişleri Bakanlığı’na bağlı Federal İstihbarat ve Soruşturma Teşkilatı, IŞİD’in “Askerler ve İslami Polis Divanı” bünyesinde çalışan “iki teröristin” yakalandığını duyurdu.

Teşkilat tarafından yapılan açıklamada, “Kesin istihbarat bilgilerine göre, teşkilatın Kerkük vilayetindeki müfrezeleri, Terörle Mücadele Kanunu’nun 4’üncü maddesi hükümleri uyarınca aranan iki kişiyi yakalamıştır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, yakalanan şahıslarn güvenlik güçlerine karşı Fetih, Allas ve el-Aceel muharebe operasyonlarına katıldıklarını itiraf ettikleri belirtildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.