Başkan Neçirvan Barzani vefatının yıldönümünde Newşirwan Mustafa'yı andı

19-05-2023
Etiketler Newşirwan Mustafa Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Goran Hareketi Ölüm yıldönümü
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani, Goran Hareketi lideri Newşirwan Mustafa’nın ölüm yıl dönümü vesilesiyle yayımladığı mesajda “Devrim ve siyasetteki rolü, emeği, mücadelesi ve katılımını saygıyla anıyorum” dedi.

Tanınmış Kürt siyasetçi Newşirwan Mustafa’nın vefatının üzerinden 6 yıl geçti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ölümünün yıl dönümünde Newşirwan Mustafa’yı andı.

Bir mesaj yayımlayan Barzani “Vefatının yıldönümünde Kürdistan’ın önde gelen liderlerinden, büyük düşünce adamı Newşirwan Mustafa’yı, devrim ve siyasetteki rolü, emeği, mücadelesi ve katılımı dolayısıyla takdir ediyor, saygıyla anıyoruz. Her daim hayırla anılsın. Ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.   

Goran Hareketi’nin Genel Sekreteri Newşirwan Mustafa kimdir?

1944 yılında Süleymaniye'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Süleymaniye'de tamamladı. 1967'de Bağdat Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1970'lerin başında Avusturya'ya gitti ve uluslararası hukuk alanında yüksek lisans yaptı.

1960'ların başında Kürdistan Öğrenci Birliği'nde siyasi faaliyetlerine başladı.1963 ve 1964'te Kürdistan Öğrenci Birliği sekretaryası üyesi oldu. 1967'de Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Siyasi Bürosu'nun Süleymaniye koluna üye oldu. 1969 yılında Rızgari Dergisi’nin imtiyaz sahibi oldu.

 Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) kuruluş sürecinde yer aldı. 2006 yılına kadar KYB Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı.

 2006 yılında KYB'den istifa ederek Shay Company'i kurdu.

 2009’da Goran Hareketi’ni kurarak Kürdistan Parlamento seçimlerine katılmasını sağladı.

19 Mayıs 2017 tarihinde Süleymaniye’de vefat etti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli