Van'da eylem yasağı 15 gün daha uzatıldı

19-05-2021
Rûdaw
Etiketler Van
A+ A-

Haber Merkezi - Van'da Olağanüstü Hal (OHAL) gerekçesiyle 21 Kasım 2016'da beri uygulanan eylem ve etkinlik yasağı yeniden uzatıldı.

Yasakalama kararı Van Valiliği tarafından duyuruldu. İlgili açıklamada şöyle denildi:

"Van ili coğrafi sınırları içerisinde 19 Mayıs'tan geçerli 2 Haziran tarihi de dahil olmak üzere 15 gün süre ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları 2911 sayılı kanunun 17'nci maddesine istinaden yasaklanmıştır.

Basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması da 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11'inci maddesinin A ve C fıkra hükümleri gereğince belirtilen tarihler arasında mülki idare amirinin iznine bağlanmıştır."


Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Rûdaw'ın Hamdaniya yangın haberi, uluslararası bir ödüle aday gösterildi

Rûdaw'ın Hamdaniya yangın haberi, uluslararası bir ödüle aday gösterildi

Rûdaw Medya Grubu'nun Musul’a bağlı Hamdaniye ilçesinde çıkan yangınla ilgili yaptığı haber çalışması, İngiltere'nin başkenti Londra'da uluslararası bir ödüle aday gösterildi. Rûdaw, dünyanın büyük medya kuruluşlarıyla birlikte bu prestijli ödül için yarışacak.