Batman Valiliği o görüntüye soruşturma başlattı

19-05-2020
Rûdaw
Etiketler Batman Polis Karantina Covid-19
A+ A-

Haber Merkezi – Geçtiğimiz gün (15 Mayıs Cuma günü) Batman’ın Turgut Özal Bulvarında bir polis memurunun, bir vatandaşa yaptığı sert müdahaleye ilişkin Batman Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Orantılı güç kullanımı ilkesinin ihlal edilip edilmediğine dair Valiliğimizce idari tahkikat başlatılmıştır” denildi.

Batman’da Maske denetimi yapan emniyet müdürlüğü ekipleriyle bir vatandaş arasında yaşanmış, polis memuru, vatandaşa “Hayvan, polis kimlik istiyorsa vereceksin” diyerek vatandaşın boğazını sıktığı anlar cep telefonu kamerasıyla kayda alınmış daha sosyal medyada paylaşılmıştı.

Görüntünün paylaşılmasının ardından Batman Valiliği, akşam saatlerinde olay hakkında yazı bir açıklaman yayımladı.

Açıklamaya göre, polisin orantısız güç kullanılıp kullanılmadığı araştırılacak.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

 “Bazı basın organları ve internet haber sitelerinde yapılan haberler ile sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlar üzerine, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapma gereği duyulmuştur. 15 Mayıs 2020 Cuma günü saat 12.45 sıralarında Turgut Özal Bulvarı üzerinde Maske denetimi yapan emniyet müdürlüğü ekiplerine kimlik göstermemekte direnen bir şahıs ile ilgili polis memurları tarafından yasal işlem yapılmıştır. Olayla ilgili olarak “Orantılı güç kullanımı” ilkesinin ihlal edilip edilmediğine dair Valiliğimizce idari tahkikat başlatılmıştır.”

Batman Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç de, vatandaşa sert müdahalede bulunan polis memuru hakkında gerekli işlemin yapıldığını ifade etmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli