Başbakanı Mesrur Barzani, İngiltere’de bakanlarla bir araya geldi

Erbil (Rûdaw)  - İngiltere’de resmi temaslarda bulunan Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, İngiltere’nin Asya ve Ortadoğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı Amanda Milling ile bir araya geldi.

Görüşmede ikili ilişkiler ele alındı.

Görüşmeye dair Kürdistan Yönetimi'nden yapılan açıklamaya göre, toplantıda Irak'taki son gelişmeler ve yeni bir Irak kabinesi kurma çabaları ile Kürdistan Bölgesi ile Birleşik Krallık arasındaki ikili ilişkileri ve işbirliğini geliştirmeye yönelik adımlar ele alındı.

Toplantıda Kürdistan Bölgesi’nde her alanda yapılabilecek olan reformlar konusunda da görüş alışverişinde bulunulurken Bakan Amanda Milling, ülkesinin Kürdistan Bölgesi’ne verdiği desteği teyit etti.

>

Başbakan Mesrur Barzani, Birleşik Krallık ziyareti sırasında Enerji ve Ticaret Bakanı Kwasi Kwarteng ile de bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Yönetimi'nden görüşmeye dair yapılan açıklamaya göre, toplantıda, Kürdistan Bölgesi’nin bankacılık sisteminde çeşitli reformlar yapılması ve kredi kartlarının yaygınlaştırılmasının önemine vurgu yapıldı.  İngiliz şirketlerinin bankacılık alanındaki bilgi ve tecrübelerinden yararlanılmak istendiği kaydedildi.