Kürt istihbarat şefi ‘dolandırıcı’ operasyonunda hayatını kaybetti

19-03-2023
Etiketler Musul Dolandırıcılık Sadi Hikmet
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Musul’da resmi belgelerde sahtecilik yaptığı gerekçesi ile hakkında yakalama kararı bulunan şahsı almak için evine baskın düzenlendi. Şahsın güvenlik güçlerine silahla karşılık vermesi üzerine yaşanan çatışmada İstihbarat Şefi Tuğgeneral Sadi Hikmet hayatını kaybetti.

Rûdaw’a konuşan Ninova Vali Yardımcısı Sirwan Rojbeyani, Musul’da hakkında resmi belgelerde sahtecilik nedeniyle tutuklana kararı bulunan şahsın evine bugün akşam saatlerinde güvenlik güçleri tarafından baskın düzenlendiğini söyledi.

Şahsın eve giden güvenlik güçlerine direndiği ve silahına davrandığını aktaran Rojbeyani, yaşanan çatışmada Musul İstihbarat Şefi Tuğgeneral Sadi Hikmet Etruşi’nin hayatını kaybettiğini belirtti.

Rojbeyani, "Katil, hükümet belgelerinde sahtecilik, sahte araç plakaları hazırlamak ve diğer birçok suçla suçlanıyordu. Kendisini tutuklamaya giden ekibe pusu kurarak ateş aştı" dedi.

Sirwan Rojbeyani, çatışmada yaralanan şahsın da hastaneye kaldırıldığını aktardı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani

Başkan Neçirvan Barzani’den Hicri yeni yılı mesajı

Hicri yılbaşı dolayısıyla mesaj yayımlayan Başkan Neçirvan Barzani, “Bu kutsal yıldönümünü Kürdistan ve Irak'taki tüm dini ve etnik topluluklar arasında karşılıklı kabulu, daha fazla dayanışmayı ve hoşgörü kültürünü teşvik etmek için bir fırsat haline getirelim” dedi.