Van’da Latin Amerika rüzgarı

19-02-2017
Rûdaw
Van'da hizmet veren özel sanat akademisi
Van'da hizmet veren özel sanat akademisi
Etiketler Van Latin Amerika Slasa Dsns Kurs
A+ A-

Haber Merkezi - Van'da hizmet veren özel bir sanat akademisi, verdiği hizmetle kentin sosyal yaşantısına renk katıyor.

 

Kültür, sanat, dil ve yaşamın farklı alanlarında eğitim veren akademide verilen dans kursunda biraraya gelen çeşitli meslek gruplarından kişiler, tango ve salsa danslarıyla günün stresinden uzaklaşıyor.

 

Dans kursunda 2 ay boyunca haftada 3 saat ders alan 40 kursiyer, tango ve salsa yapmayı öğreniyor. Kursun sonunda kursiyerler için tango ve salsa geceleri düzenleniyor.

 



Akademi Müdürü Selahattin Doğrul, kente dair ön yargıları kırmak ve ihtiyaçlara cevap vermek amacıyla akademiyi açtıklarını söyleyerek, şunları kaydetti:

 

"İlk başladığımızda çok iyi olmasa da süreçle bu kültürü kente oturtmayı başardık. Batıdaki doğu algısının değişmesi bizim için çok önemliydi. Burada oluşturduğumuz kurum, Türkiye'de belki de benzeri olmayan donanımlı bir kurumdur.”

 



Akademiye gelen misafirlerin çok şaşırdığını ifade eden Selahattin Doğrul, “Doğu'da sadece çatışmanın olduğunu, sosyal yaşantının hiç olmadığını düşünen birçok insan var. Bu algıyı yıkmaya çalışıyoruz. Kente yolu düşen insanların batıdaki birçok ilden çok daha iyi koşullarda sanat ve dans yapma imkanı buluyor" diye konuştu.

 

Sanat ve müziğin evrensel olduğunu düşünen bir kurum olduklarını anlatan Doğrul, kentte insanların farklı kültürlere açık olmasını önemsediklerini, sanat merkezlerinin de böyle bir görevinin olduğunu dile getirdi.

 



Doğrul, Akademide farklı danslarda eğitim verildiğini, Latin ve Arjantin danslarıyla algıları yıkmak istediklerini belirterek, “Eğitimin ardından tango ve Milano geceleri düzenlemek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Salsa eğitmeni Derya Kadıoğlu Öztürk, Van’da Latin danslarıyla ilgili bir şey yapabileceğini hiç düşünmediğini belirterek, “Akademide insanlara salsayı sevdirmeyi amaçlıyoruz. Van'a geldiğimde acaba buradaki halk bu dans kültürüne uyum sağlayabilir mi diye düşünmüştüm. Fakat bu merkezde insanların müzik ve dansla zorlukların üstesinden geldiğini gördüm” dedi.

 

Akademide dans eğitimi alan kursiyerler ise Latin Amerika danslarının yaşamlarına renk kattığını dile getirdiler. (Kaynak: AA)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli