Kayapınar Belediyesi’nden PAK’ın ‘Kürtçe pankart’ açıklamasına yanıt

19-01-2022
Etiketler Kayapınar Belediyesi PAK Kürtçe Seçmeli Ders
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) -  Kayapınar Belediyesi, PAK’ın Kürtçe’nin seçmeli ders olarak tercih edilmesi için hazırladığı pankartın asılmasına izin verilmediği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Kayapınar Belediyesi, Yenişehir ve Kayapınar belediyelerinin “Kürtçe seçmeli ders pankartlarına izin vermediği” şeklinde basında çıkan haberlerle ilgili bilgilendirmede yaptı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Kürtçe’nin seçmeli ders olarak tercih edilmesi için hazırlanan pankartların asılmasına Belediyemizce izin verilmediği şeklinde yapılan asılsız haberle ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Kürtçe seçmeli ders seçimi ile ilgili Belediyemize pankart asılması ile ilgili herhangi bir müracaat yapılmadığı gibi bu konu ile ilgili olarak asılan herhangi bir pankartın fiilen engellenmesi de söz konusu  değildir.

Milli Eğitim müfredatında olan Kürtçe seçmeli ders duyurusunun ve tanıtımının yapılmasına kurumumuzca engel olunması düşünülemez. Asılsız haberleri yapıp kamuoyunu aldatmaya çalışanları şiddetle kınıyoruz.

Eğitime ve bilgiye dost Kayapınar Belediyesi olarak kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kürdistan Özgürlük Partisi (Partiya Azadiya Kurdistanê-PAK), Diyarbakır’a bağlı Yenişehir ve Kayapınar ilçe belediyelerinin Kürtçe’nin seçmeli ders olarak tercih edilmesi için hazırlanan pankartların asılmasına izin vermediğini açıklamıştı. 

Konuyla ilgili açıklama yayınlayan PAK, pankart asmak için Yenişehir ve Kayapınar belediyelerine başvuruda bulunduklarını ancak Yenişehir Belediyesi'nin taleplerine reddettiğini, Kayapınar Belediyesi’nin ise telefonlarını cevapsız bırakarak taleplerini görmezden geldiğini belirtmişti.

PAK, Yenişehir ve Kayapınar belediyelerinin sergilemiş oldukları bu tutuma karşı gerekli yasal işlemleri başlatacaklarını duyurmuştu.

Valilikten açıklama

PAK’ın “Yenişehir ve Kayapınar belediyeleri Kürtçe seçmeli ders pankartlarına izin vermedi" açıklamasının ardından, Diyarbakır Valiliği pankartların asılmasına karar verdi.

Diyarbakır Valiliği’nin kararını AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili ve AK Parti MKYK üyesi Abdurrahman Kurt, Rûdaw’ın haberini alıntılayarak duyurdu.

Diyarbakır Valisi ile Yenişehir ve Kayapınar kaymakamlarıyla görüştüğünü belirten Kurt, Kürdistan Özgürlük Partisi (Partiya Azadiya Kurdîstan PAK)’nin yarın pankartlarını asacağını söyledi.

Twitter hesabından açıklama yapan Kurt şu ifadeleri kullandı:

“Değeri dostlar sayın valimiz, Yenişehir ve Kayapınar kaymakamlarımızla görüştüm. Sayın valimiz bu konuda izin vs prosedürlerde bir eksiklik olsa da bu pankartlara karışılmayacak demiş. Sadece Yenişehir’de Büyükşehir zabıtası ile olan diyalogda bir eksiklik var o da giderilmiştir.

Yani Pak partisi müntesibi arkadaşlar pankartlarını reklam vergisi, izin ve prosedürlerine takılmadan uygun yerlere asabilirler ve lütfen assınlar. Başarılar şimdiden

Bu arada PAK Genel başkanı eski dostum üniversite arkadaşım sayın Mustafa Özçelik’le de görüştüm yarın pankartlarını asacaklar inşallah. Hayırlı olsun tekrar.”

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli