Yüzlerce kişinin ölümünden sorumlu örgüt üyesi tutuklandı!

18-10-2021
Etiketler Bağdat Irak IŞİD Ebu Ubayda Bağdat
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Temmuz 2016’da Bağdat’ta 324 kişinin ölümü ile sonuçlanan patlamadan sorumlu olan IŞİD’li “Ebu Ubayda Bağdat” lakaplı Gazwan Al-Zobaiye'nin tutuklandığını açıkladı.

Irak resmi ajansı INA’nın haberine göre, Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Başbakan Mustafa Kazımi, kanlı Kerrada patlamasının sorumlusu olan IŞİD’li tutuklandığını duyurdu.

Kazımi, yurt dışında gerçekleştirilen karmaşık bir istihbarat takibinin ardından “Iraklıların kalbinde derin bir yara açan” Kerrada saldırısının sorumlularından “Ebu Ubayda Bağdat” lakaplı Gazwan Al-Zobaiye'nin 5 yıl sonra tutuklandığını söyledi.

Yurt dışında tutuklanmış

Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Resul de, Al Zobaiye’nin başka bir ülkede Irak Ulusal İstihbarat Teşkilatı güçleri tarafından yapılan istihbarat takibinden sonra tutuklandığını bildirdi.

“Ebu Ubayda Bağdat” lakaplı Gazwan Al-Zobaiye, 3 Temmuz 2016'da Bağdat’ın en kalabalık semtlerinden olan Kerrada’da Ramazan Bayramı öncesi insanların alışverişe giden sivilleri hedef alan saldırıdan sorumlu tutuluyor.

Irak Sağlık Bakanlığı verilerine göre, sözkonusu saldırıda 324 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı. Ölenler arasında çok sayıda çocuk da var.

Al Zobaiye’nin sorumlu tutulduğu diğer saldırılar şunlar:

2 Mayıs 2016’da Bağdat’ta İmam Kazım ziyaretçilerini hedef alan bomba yüklü araçla saldırı

9 Eylül 2016’da Bağdat'ta El Nahil alış veriş merkezi yakınındaki iki intihar saldırısı

30 Mayıs 2017’de Bağdat'ta bir dondurmacıya bomba yüklü bir araçla saldırı

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli