Obama’dan ABD Kongresi’ne Musul Barajı raporu

Haber Merkezi-Barack Obama, Musul Barajı'nın kontrolünü yeniden ele geçirmeye yönelik operasyonlara destek için orduya hava saldırıları düzenleme yetkisi verdiğini ABD Kongresi’ne iletti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, yaptığı yazılı açıklamada, şu bilgilere yer Verdi:

"Bugün Başkan Obama, Savaş Yetkileri Yasası gereğince, Irak güvenlik güçlerinin, IŞİD'e karşı devam eden harekat kapsamında, kritik bir altyapı tesisi olan Musul Barajı'nı yeniden almaya ve barajın kontrolünü ele geçirmeye yönelik operasyonlarına destek olmak için ABD Silahlı Kuvvetleri'ne Irak'ta hedefe odaklı hava saldırıları yürütme yetkisi verdiğine dair Kongre'ye bir rapor sunarak bildirimde bulundu."

Misyonun, Obama'nın Irak'taki ABD personeli ve tesislerinin savunulması talimatıyla uyumlu olduğunu belirten Hayden, Musul Barajı'nın eksikliğinin çok sayıda sivilin hayatını tehlikeye atabileceğini ifade etti.

Bu arada, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, Amerikan savaş uçaklarınca gün içinde (dün) ikinci kez yürütülen hava saldırılarında IŞİD'e ait 3 silahlı araç, bir uçaksavar ile bir kontrol noktası ve bir emprovize patlayıcı cihaz mevzisinin vurulduğu bildirildi.

Operasyonda görev alan tüm uçakların daha sonra bölgeden güvenli biçimde ayrıldığı kaydedildi.

ABD Ordusu, Irak'ta IŞİD'e karşı 10 gün önce başlattığı hava saldırılarını son 2 günde özellikle Musul Barajı etrafında yoğunlaştırdı.

ABD Başkanı Barack Obama,  ülkesinin Irak'taki hava saldırılarının kapsamını genişletecek şekilde, Irak güvenlik güçlerinin Musul Barajı'nın kontrolünü yeniden ele geçirmesine destek olmak için orduya hava saldırıları düzenleme yetkisi vermişti.(Kaynak:AA)