Dersim’de festival kapsamında 2 grubun konseri yasaklandı

18-07-2022
Ali Haydar Gözlü
Etiketler 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali Dersim
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – 21-22-23-24 Temmuz tarihlerinde yapılması planlanan 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nde sahne alacak Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi konserleri valilik tarafından yasaklandı.

Uzun süredir çalışması devam eden 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'ne ilişkin geçtiğimiz günlerde program içeriği açıklanmış, festivalin 21-22-23-24 Temmuz tarihlerinde yapılacağı duyurulmuştu. Ancak Tunceli Valiliği'nden bugüne kadar konuya ilişkin bir açıklama yapılmamıştı. Festival Tertip Komitesi'nin yurtların misafirlere açılması talebi ve stadyum konserine ilişkin talep yanıtsız kalmıştı.

 3 gün kala valilik yazı gönderdi

Tunceli Valiliği, Dersim Belediyesine festivale 3 gün kala resmi yazı gönderdi. Gönderilen yazıda 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nde sahne alacak Grup Yorum ve Grup İsyan Ateşi konserlerinin uygun görülmediği belirtildi. Ayrıca yozlaşmaya karşı yapılması planlanan ve Sanat Sokağı'ndan başlayarak Seyit Rıza Meydanına kadar sürecek olan yürüyüşün de yasaklandığı bildirildi. Ayrıca stadyum konserleri için stadyumun tahsis edilmeyeceği de bildirildi.

 Festival yapılacak mı?

Dersim Belediyesine ulaşan resmi yazının ardından Festival Tertip Komitesi toplanma kararı aldı. Tertip komitesi bu akşam toplanarak bir karara varacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli