İkinci kez mayına bastı: İlkinde ayağını, ikincisinde hayatını kaybetti

18-06-2023
Etiketler Mamend Hamed Emin Haci Omeran Rojhılat Sınır Mayın patlaması
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Erbil’in Haci Omeran ilçesinin Rojhılat’a sınır Mêrgedrêjan Yaylasında mayına basan 65 yaşındaki Mamend Hamed Emin yaşamını yitirdi.  Mamend Hamed Emin’in daha önce de mayından dolayı bir ayağını kaybettiği öğrenildi. 

Rûdaw’a konuşan Erbil Mayın İşleri Genel Müdürü Raber Enver, hayvanlarını otlatmak amacıyla  Mêrgedrêjan Yaylasına çıkan Mamend Hamed Emin isimli köylüde mayın patladığını ve  Emin'in olay yerinde yaşamını yitirdiğini söyledi.

Erbil Mayın İşleri Genel Müdürü, hayatını kaybeden Emin’in naaşının ilk önce Çoman’daki hastaneye ardından Soran Adli Tıp Morguna götürüldüğünü belirtti.

Talihsiz adamın daha öncede mayına bastığı ve bir ayağının kesildiği öğrenildi.

Rojhılat-Kürdistan Bölgesi sınırındaki Haci Omeran’a bağlı Mêrgedrêjan Yaylasında geçtiğimiz ay da Çoman ilçesi nüfusuna kayıtlı bir vatandaş mayından dolayı yaralanmıştı.

Kürdistan Bölgesi’nin sınır bölgelerinde İran-Irak savaşı döneminden ve TSK-PKK çatışmalarından kalma çok sayıda mayın bulunuyor. Mayınlar köylüler ve yaylacıların hayatını ciddi anlamda tehdit ediyor.

Erbil Mayın İşleri Genel Müdürlüğüne bağlı mayın imha ekipleri her yıl mayınlı arazileri temizleme çalışmaları yürütüyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli