Doğubayazıt’ta Ehmedê Xanî anıtı ve saat kulesi yapıldı

18-06-2021
Rûdaw
Etiketler Doğubayazıt Ehmedê Xanî Ahmedi Hani Anıt Heykel Doğubayazıt Belediyesi
A+ A-

Haber Merkezi - Doğubayazıt Belediyesi tarafından yapılan Ehmedê Xanî anıtı ve saat kulesi düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Doğubayazıt’ta bulunan Ehmedê Xanî heykeli 2 yıl önce kayyum tarafından yıkılmıştı. O dönem Kürt kamuoyu Ehmedê Xanî heykelinin yıkılmasına tepki göstermişti.

Doğubayazıt Belediyesi ilçe merkezine Ehmedê Xanî anıtı ve saat kulesi yaptı. Açılış Belediye Başkanı Yıldız Acar ve İstanbul Ehmedê Xanî Derneği Başkanı Yunus Bekret’in katılımıyla gerçekleşti.

Belediyeden yapılan açıklamada, “Belediyemize bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzce tamamlaman ve hayata geçirilien proje ile  tarihin önemli şahsiyetlerinden olan, ilim ve bilim ehli Ahmed-i Xani bir kez daha yaşatıldı. 2 yıl önce  ortadan kaldırılan ve o dönem yönetiminin "Yerine yenisini inşa edeceğiz" açıklamasının ardından  bir çalışma yapılmadığını gören Belediyemiz, Bunun üzerine harekete geçerek üzerinde Ahmed-i Xani'yi anlatan ve eserlerinin olduğu modern bir anıt inşa etti” ifadeleri kullanıldı.

Ahmed-i Xani Kültür parkı içine inşaa edilen anıt ve yanında bulunan su havuzlu saat kulesi açılışına Belediye Başkanı Sayın Yıldız Acar, İstanbul Ehmedê Xani Derneği Başkanı Yunus Bekret, STK temsilcileri, Mahalle muhtarları, yerel basın, Doğubayazıt Belediye Spor ve bir çok vatandaş katıldı.

Açılışta konuşma yapan Yunus Bekret, “Daha önce kayyum dönemimde ortadan kaldırılan Ehmedê Xanî heykeli bizi derinden üzmüştür. O dönem yaptığımız girişimler karşılık bulmamış, verilen söz yerine getirilmemiştir. Fakat şuan burda olmamızın çok büyük değeri var. Bize bu anı yaşatan ve hizmeti ile maneviyatımıza büyük katkı sağlayan bu şehire büyük hizmetleri olan Doğubayazıt Belediye Başkanı Sayın Yıldız Acar'a, burda bütün Ehmedê Xanî severler ve yaşatanlar adına, özellikle doğubayazıt halkı ve  derneğimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış, Belediye Başkanı Yıldız Acar'ın Yunus Bekret'e plaket vermesinin ardından sona erdi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli