HAK-PAR’dan 5 Kürt ilinde bağımsız aday

18-05-2018
Rûdaw
Etiketler HAK-PAR Kürt
A+ A-

Haber Merkezi- Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), 24 Haziran seçimlerini Kürt halkının taleplerini öne çıkarmak, parti politikalarını daha görünür kılmak için Diyarbakır, Van, Ağrı, Tunceli ve Mardin'de bağımsız aday göstereceklerini duyurdu.

HAK-PAR Genel Başkanı Refik Karakoç imzalı talimat Parti Meclisi ve il başkanlarına gönderildi.

 

Talimatta şunlara yer verildi:

 

“24 Haziran seçimlerini Kürt halkının taleplerini öne çıkarmak, Parti politikalarımızı daha görünür kılmak için, önemli bir propaganda fırsatı olarak değerlendirecektir. Bu amaçla Diyarbakır, Van,Ağrı,Tunceli ve Mardin'de Partili arkadaşlarımızı bağımsız aday olarak göstereceğiz.

Diğer yerlerde ise yine bağımsız,yurtsever Kürt adayları destekleyeceğiz. Seçim çalışmalarımızın merkez üssü Diyarbakır olacaktır. Bu süreçten azami olarak faydalanmak, partimize yakışır bir kampanya yürütebilmek için her arkadaşımızın katkılarına ihtiyacımızın olacaktır.

Seçim Propaganda çalışmalarının fiilen başlayacağı 26 Mayıs 2018 ile 23 Haziran 2018 tarihleri arasında her PM üyesi veya il başkanı arkadaşlarımız, varsa katılmak isteyen aktif üye arkadaşlarımız en az 3 gün çalışmaları katılmak üzere Diyarbakır'a gelmelidir.

 

Diyarbakır'a veya aday göstereceğimiz diğer illerin seçim çalışmalarına fiilen katılmak isteyenler hangi tarihlerde çalışmalara dahil olacakları hakkında Merkezi Seçim Komisyonuna bilgi vermelidir.

 

Bulunduğunuz yerlerde adayların kampanyalarına mali destek için de çalışma yapılmalıdır.
Her PM üyesi ve İl başkanı hangi tarihlerde Diyarbakır'a' geleceklerini
Merkezi Seçim Komisyonu'na bildirmelidir.

 

Aynı çalışmayı; gerek şahsen katılım sağlamayı veya mali destek sunmayı yurtdışındaki arkadaşlardan da bekliyoruz. Arkadaşlarımız arasında durumu müsait olanlar 3 -5 günlüğüne bu çalışmalarımıza fiilen katılmaları ciddi bir motivasyon sağlayacaklardır.” 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli